Saturday, December 01, 2007

Χειμάρρα ώρα μηδέν


30. Νοεμβρίου 2007 18.33
Χειμάρρα ώρα μηδέν
του Αθανάσιου Κων. Πλεύρηδικηγόρου, διδάκτορα ποινικού δικαίουβουλευτή Α’ Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ.

Άποψη της Χειμάρρας.
Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου τα αδέλφια μας από την Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταπάτηση των περιουσιών τους από το αλβανικό κράτος. Σε αυτή τη συγκέντρωση που είχα την τιμή να παραβρίσκομαι, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πολιτική της όμορης χώρας αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στις εκεί περιουσίες.
Με πλαστά ιδιοκτησιακά έγγραφα και προσυνεννοημένες δικαστικές αποφάσεις εμφανίζονται Αλβανοί, συχνά φίλοι τής εκεί κυβερνήσεως, ως νόμιμοι κάτοχοι περιοχών που μέχρι σήμερα νέμονται και κατέχουν τα αδέλφια μας της Βορείου Ηπείρου. Αυτή η πολιτική είναι μέρος της στρατηγικής που υπάρχει για τον αφελληνισμό των περιοχών με την αρχική αρπαγή των περιουσιών και την εν συνεχεία εκδίωξη των πληθυσμών με απώτερο στόχο τον αποδεκατισμό της ελληνικής μειονότητας σε περιοχές που ουσιαστικώς υπάρχει πλειονότητα.
Το ελληνικό κράτος και ο μιντιακός χώρος μπορεί να κόπτονται για το εάν οι αλλοδαποί δύνανται να κρατούν την ελληνική σημαία στις παρελάσεις, κραυγάζουν για την υποτιθέμενη παραβίαση των δικαιωμάτων οποιουδήποτε παρανόμως έχει εισέλθει στην ελληνική επικράτεια, τρομοκρατούνται όταν κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου από την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, αλλά όταν θίγονται δικαιώματα των Ελλήνων, που ζουν σε καθεστώς δουλείας και ομηρίας στις γειτονικές μας χώρες τότε σιωπούν. Δε βλέπουν και δεν αντιλαμβάνονται τίποτα με άμεση συνέπεια να αφήνουν μόνους τους Έλληνες του περιφερειακού Ελληνισμού.
Καταδικάζουν τις δηλώσεις του Άνθιμου που απηχούν μια ιστορική αλήθεια, επισκέπτονται γονυπετείς τα γειτονικά κρατίδια, αλλά για την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων δεν βλέπουν τίποτα. Για αυτό άλλωστε σε αυτήν τη διαμαρτυρία των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου δεν υπήρξε κανένας πολιτικός των άλλων κομμάτων. Πρέπει ως Έλληνες πολιτικοί να αντιληφθούμε την εθνική μας αναγκαιότητα που επιζητεί την προστασία των Ελλήνων όπου αυτοί βρίσκονται και την επιβολή στις ξένες κυβερνήσεις του σεβασμού των δικαιωμάτων των αδελφών μας. Οι Έλληνες Χειμαρριώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους (ήδη κατέθεσα ερώτηση στην υπουργό Εξωτερικών) και θα γίνουμε το ανάχωμα οποιουδήποτε πονηρού σχεδίου των κυβερνήσεων γειτονικών χωρών που εποφθαλμιούν τα συμφέροντα των ελληνικών μειονοτήτων.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 24ης Νοεμβρίου 2007 της εβδομαδιαίας εφημερίδος Άλφα 1.

No comments: