Monday, December 03, 2007

Εκλογες δημογέροντιας: συγκέντρωση κεπαριοτων με πρωτοβουλία της νεολαίας

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2007

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συγχωριανοί,

Σας καλλοσορίζουμε όλους εσάς, για άλλη μια φορά, και σας ευχαριστούμε για την ενεργή συμετοχή και την ανταπόκριση σας. Μαζευτίκαμε σήμερα εδώ , προκειμένου να συζητήσουμε για τα κοινά ζητήματα του τόπου μας, τα οποια πιστέυουμε πώς μας απασχολούν όλους. Όπως γνωρίζετε, είναι η τελευταία φορά που μαζευόμαστε πρίν το μεγάλο γεγωνός της ευδόμης Δεκεμβρίου και αναφέρουμε όπως πολύ καλά αντιληυθήκατε, στις εκλλογές για τη δημογεροντία του χωριού μας.

Όλον αυτόν τον καιρό, όλοι μαζί, μέσα από άλλες συγκεντρώσεις μας,

ανταλλάξαμε ιδέες, απόψεις και παραθέσαμε τους έντονους προβληματισμούς μας και πιστέυω πως θα συμφωνείται μαζί μας με το γεγωνός ότι δε νομίζω οτι βρίσκονται και πολλά άτομα αναμεσά μας, που να είναι ευχαριστημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση που επικρτέι σήμερα, αλλά και αυτή των παλαιοτέρων ετών, στην ιδιαίτερη πατρίδα μας το Κεπαρό. Όπως έιναι ευρύτατα γνωστό, ο τωρινός δημογέροντας, είναι στην ηγεσία του χωριού μας περίπου 8,5 χρόνια .

Και ας μας πεί κάποιος τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια για το χωριό μας?

Δεν έχει κανείς μας κάτι προσωπικό μαζί του , όμως αυτό δεν τον απαλλάσσει από τις σημαντικές ευθύνες που φέρει ο ίδιος και οι συνεργάτες του για την σημερινή κατάντια και τα χάλια του χωριού μας .Όλοι μας, λίγο-πολύ είτε ζούμε μόνιμα είτε παροδικά και ανά διαστήματα στην Ελλάδα, σε μια χώρα η οποια είναι σαφώς πιο ανεπτυγμένοι ,οικονομικά και πολυτιστικά, συγκριτικά με την Αλβανία. Όμως, σας προκαλώ να μας πείτε έστω και ένα περιστατικό στο οποιο πολήτης της χώρας εδώ απευθυνόμενος σε αντίστοιχο κοινοτάρχη ή δήμαρχο της επικράτειας του, αντιμετοπίστικέ με χλευασμό ή αλλαζονεία, κάτι το οποιο κάνει επαναλημένα ο δικός μας δημογέροντας.

Ακόμη και ο δήμαρχος της Χειμάρρας ο οποιος είναι δήμαρχος και για τα ευτά χωριά της επικράτείας του. Κι όταν του απευθυνόμαστε, κάθετε και μας ακούει το τι έχουμε να του πούμε, δείχνοντας έτσι κάποια στοιχειώδη ευγένεια. Αυτό, μην προτρέχει κανείς να το παρερμηνέυει, διότι το έχει κάνει και πρίν οργανωθούμε σαν νεολαία του Κεπαρου. Βλέπετε, είναι στη πάστα του ανθρώπου, την ευγένεια παιδιά ειτε την έχει κανείς στα γωνίδια κληρωνομούμενη από την οικογένεια είτε όχι, και δεν μπορείς να την κερδίσεις στη μπορεία, είναι μάτεο να προσπαθείς όταν δεν το έχεις γενικότερα.

Ρωταμε όλους εσάς λοιπόν ,έναι συμπεριφορά ανθρώπυ που αντιπροσωπέυει ένα πληθυσμό και υποτείθετε νόμιμα εκλεγμένου ανθρώπου? Προσωπικά εμείς δε νόμιζουμε .Αλλά αυτό είναι πολύ λίγο όμως μπροστά στην παράνομη αγοραπωλησία της γής των δικών μας ,σε τρίτους και ξένους ,με σκοπό την εσχροκέρδια και το έυκολο και βρόμικο χρήμα . Πιστέυω πως ο καθένας μας, έχει και κάτι να μας διηγηθεί πάνω σ’αυτό, καθώς η μάζα και η πληοψηφία των Κεπαριωτών είναι αδικημένοι και μπλεγμένοι σε περουσιακές ,κληρωνομικές και δικαστικές υποθέσεις .

Και όλα αυτά χάρη στους εκάστοτε καιροσκόπους που έιτε περάσαν παλαιότερα, είτε είναι στην ηγεσία τώρα ,και το χειρώτερο ,αγαπητοί συγχωριανοί , έχουν το θράσος και τολμούν να ζητούν να τους ξαναβγάλουμε προέδρους ώστε να φροντίσουν όχι για το χωρίο μας αλλά για τα παιδιά των παιδίων τους διότι τα παιδιά τους εκεί γίνανε πλουσιότεροι από εμάς εδώ που εργαζόμαστε τώρα σχεδόν μια οικοσαετία και ζοριζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα .Έτσι έυλογα γενάτε το ερώτημα που τα βρήκαν όλα αυτά τα λευτά ? μηπώς , λέω μήπως είναι τα δικάμας λευτά από τη γη που ξεπουλίσανε? Δεν ξέρω , εγω ερώτηση κάνω.

Θά θέλαμε να πούμε πως κανένας από μας , δεν προτήνει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο για δημογεροντία στις 7 του Δεκέβρη , έτσι προς αποφυγή παρεξηγήσεως δηλαδή , και μη νομίζεται οτί η νεολαία τουλάχιστον , είναι καθοδηγούμενη και παίρνει από κάπου κάποια γραμμή .Απευθυνόμενος σε σας τώρα όμως , συγχωριανοί , δέ νομίζεται ότι λίγο-πολύ ευθυνόμαστε όλοι για την κατάσταση που βρισκόμαστε όλα αυτά τα χρόνια ? και να γίνω πιο συγκεκριμένος πόσοι από σας τους ψηφίσατε ? και τον τωρινό αλλά και τους προκατόχους του? γιατί μαθέυτικε ότι το αποτέλεσμα προ τετραετίας ήταν 250-0 υπέρ του τωρινού, άραγε όντος έτσι ήταν ? Τότε άν ήταν έτσι γιατί ο κόσμος αφού τον ε ψήφισε είναι όλοι τους δυσαρεστημένοι?

Τέλος , θά θέλαμε να υπενθυμήσουμε για άλλη μια φορά τις ευθύνες που έχει ο καθένας μας και να αποφασίσουμε ποιους ανθρώπους θα θέλαμε να μας δοιηκούν ! Συγχωριανοί , στο χέρι μας είναι διότι η δύναμή μας είναι η ψήφος του κάθε ένα από μας , όχι άλλη αδιαφορία και ουδέτερη στάση στα γεγωνότα που διαδραματίζονται! Σας προσκαλούμε όλους στο χωριό για μια μέρα και την επόμένη ραντευού εδώ έχοντας καθαρη συνείδηση να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα , αυτή της αλλαγής και της αναγένησης μας.Σκοπέυσατε με την ψήφο σας κατευθείαν στην καρδία των όσων δεν γουστάρετε .

Σας Ευχαριστω κυρίες και κύριοι που ‘ακούσατε.

Συντάχτικε από τον κ.Καρμενη Ανδρέα μέλος Δ.Σ.της νεολαίας Κηπαρού

No comments: