Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Sunday, December 09, 2007

ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΑΡΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ.

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ

Κολοκοτρώνη 44

Αθήνα

Τηλ.6972997225

Φαξ.2103832341 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ, ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΑΡΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007 ήσαν προκαθορισμένες να διεξαχθούν τοπικές εκλογές για την ανάδειξη Δημογέροντα στο χωριό Κηπαρό της Χειμάρρας.

Δύο από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, απόντος του προέδρου ο οποίος ήταν ο Δήμαρχος της Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος έφθασαν στον χώρο της ψηφοφορίας δύο ώρες πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης και ζήτησαν να αρχίσει αμέσως η ψηφοφορία και επιπλέον ζήτησαν να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο εκλογικό τμήμα αντί του προβλεπομένου ενός. Στην συνέχεια έγινε προσπάθεια νοθείας και άσκησης βίας που κατέληξε στον ξυλοδαρμό του Κηπαριώτη Αλέξανδρου Γκούμα από τραμπούκο όργανο του Αλβανικού παρακράτος που συνεργάζεται με το κράτος και δεν θέλει να αποδεχθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες, με την ανοχή και των αστυνομικών οργάνων. Μπροστά στην γενική κατακραυγή από τους κατοίκους για τα συμβαίνοντα τα δύο αυτά μέλη της επιτροπής, που είχαν φθάσει με σκοπό την εκλογή του εκλεκτού των Αλβανών, αποχώρησαν κάνοντας την συνέχιση της ψηφοφορίας αδύνατη. Το Κηπαρό είναι χωριό με όμορφη παραλία και αποτελεί στόχο των Αλβανών για την διαρπαγή της γης των κατοίκων και στις μεθοδεύσεις τους βεβαίως χρειάζονται έναν συνεργάσιμο στα σχέδια τους δημογέροντα.

No comments: