Wednesday, March 26, 2008

Letter-message from Routsi

note: this message was sent toy www.himara.eu.
We appreciate the message of Genc and invite all himariots to write about Himara

[gentsi@gmail.com]

Καλημερα σας,
λεγομαι Γκεντση Ρουτσης και ειμαι εγγονος Δρυμαδων (μιας και ετσι συνηθιζεται να λεμε αυτοι που εχουμε καταγωγη απο εκει αλλα δεν εχουμε μονημη κατοικια το χωριο)
Δρωντας της ευκαιριας που μου-μας διδετε σας γραφω μερικες πληροφορειες - διευκρινισεις για τη σελιδα σας. Ελπιζω να σας ειμαι χρησιμος.
Εκτος των δυο οικισμων που αναφερατε υπαρχουν και αλλοι 2 συνεχιζοντας τον δρομο προς Αυλωνα, ειναι τα Κοντρακια (που στη διαλεκτο σημαινει βραχια) και το Καλαμι οπου στην προεκταση τους προς τη θαλασσα ειναι η παραλια Μεγαλη Χωρα ( Μεγαλχωρα στη διαλεκτο). Το Γιαλισκαρι αρχιζει οντος στον Αι Θοδωρα αλλα καταληγει στον Αι Ανδρεα που ειναι στην ποεκταση του χωριου ΠΑΛΑΣΑ και οχι Βουνο. Στο μοναστηρι, γυναικειο μοναστηρι, του Αι Θοδωρα ( των Αγιων Θεοδωρων) υπαρχει και η Σπιλια των Πειρατων, που ειναι ενα κουφωμα εντος του λοφου με μια τρυπα στην κορυφη ως πηγη φωτος, πολυ ωραιο θεαμα. Ο μυθος λεει πως εκει ηταν το καταφυγιο των πειρατων, εξ ου και το ονομα, μετα τις επιδρομες τους στα πλοια που διεσχιζαν το Ιονιο περνωντας απο και προς την Ιτλια. Επισης το μερος φημηζεται για τους καλλιτεχνες και ανθρωπους των γραμματων που εξηγαγε και εξαγει. Εξαλλου, πως μπορει ενα τετοιο μερος με αυτη τη θεα και αυτη την ενεργεια να αφησει ανεπηρεαστο τον πολιτισμο. Οι Δρυμαδες ανεκαθεν υπηρχαν κεντρο ερευνων και πηγη πολιτισμου.
Ελπιζω οι πληροφορειες αυτες να σας φανουν χρησιμες, ευχαριστω για την προσοχη σας.
Για περεταιρω επικοινωνια, η προσωπικη ηλεκτρονικη μου διευθυνση ειναι gentsi@gmail.com
Φιλικα
Γκεντση Γερασιμου Ρουτσης

1 comment:

Anonymous said...

Ελπίζω ο κύριος Γκέντσι να μην έχει καμία σχέση με τον κυριο Ρούτση που έχει την αλβανική σημαία στο σπίτι του