Wednesday, April 09, 2008

Greek Language program.

Greek Language program. If anyone is interested please we have about 1 month maybe a little more to get the applications in.
Open to young adults of Epirotic Descent 18-32
There will be classes in the Greek language . Novice, intermediate, and fluent. Also you will learn of the History of Epirus, dances. There will also be trips thruout Epirus..
We have had a few responses allready. I think this is a wonderful program and opportunity for those of you who would like to learn about your roots
INFO CONCERNING THE GREEK LANGUAGE PROGRAM AT IOANNINA
IN THE PDF FILE PAY SPECIAL ATTENTION TO PAGES 41-46

G. VRYZALAS
GENERAL SECRETARY OF THE EUROPEAN PANEPIROTIC FEDERATION



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Beethovenstr. 96

73207 PLOCHINGEN / Germany

Τηλ.:+49 (0) 7153/9922656

Φαξ:+49(0) 7153/894083

Κιν.:+49(0)178-4898071

e-mail: grammateas@panipirotiki.eu

www.panipirotiki.eu

Στουτγάρδη 18.03.2008

ΠΡΟΣ: Ηπειρωτικούς Συλλόγους Ευρώπης

-

ΘΕΜΑ: «Διοργάνωση Προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για ομογενείς ηπειρωτικής καταγωγής»

Αγαπητοί συμπατριώτες

Κατά το Α΄ Συνέδριο Ηπειρωτικής Νεολαίας Ευρώπης το οποίο έλαβε χώρα στη Φρανκφούρτη στις 25.11.2007, οι Νέοι Απόδημοι Ηπειρώτες ομόφωνα και με συγκινητικό τρόπο αποφάσισαν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Πρόγραμμα είναι η πρόταση που κατέθεσε η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης, σε μια προοπτική σύνδεσης των απόδημων Ηπειρωτών με την ελληνική γλώσσα, τον πολιτισμό και την πατρίδα εν γένει, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της Ελληνόγλωσσης Παιδείας για τη Νεολαία της Ομογένειας και τη μέσω αυτής σύνδεσή της με την Πατρίδα.

Το Πρόγραμμα, διάρκειας ενός μηνός, είναι πρόθεσή μας να διεξαχθεί με συμμετοχή 50 ομογενών ηπειρωτικής καταγωγής ηλικίας από 18 έως 32 ετών κατά το μήνα Ιούλιο, παράλληλα με το Α΄ Τακτικό Παγκόσμιο Συνέδριο Ηπειρωτών Εξωτερικού το οποίο θα διεξαχθεί επίσης στα Ιωάννινα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Η τεχνογνωσία και εμπειρία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην υλοποίηση προγραμμάτων ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού , η στήριξη της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και η εκφρασμένη βούληση των Νέων Απόδημων Ηπειρωτών να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καθιστούν την επιτυχία του βεβαία.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο αίτησης, μέχρι 30 Απριλίου 2008 και να το αποστείλουν στη Γραμματεία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμου Χρυσόστομος Βρυζάλας Γεώργιος

Συνημμένα: α)Ενημερωτικό σημείωμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με το Πρόγραμμα

β) Έντυπο αίτησης για συμμετοχή στο Πρόγραμμα (Στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα).

Panepirotischer Verband Europas e.V. - Vorsitzender: Chrisostomos Dimou, Amtsgericht Nr. VR 3398

Bankverbindung: Konto Nr.: 810 72 50 116, BLZ: 524 206 00, ATEBANK Frankfurt



DEMETRIOS KOUTOULAS
GENERAL SECRETARY
PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA


No comments: