Wednesday, April 23, 2008

Stop the discrimanation towards the Greek Minority of Albania and especially in the Himara

Giasas Filoi , fellow Northern Epirotans
The time has come for us to unite. The situation in the Himara area has been under attack recently by the Albanian Govt. I have spoken to Mr Fotis Galitsis our president here and Mr Nick Gage. We are ready to move forward like never before. A country like Albania who was invited and supported by Greece to join NATO, and is being considered for entry in the EU must stop the discrimanation towards the Greek Minority of Albania and especially in the Himara region. We will be going to the State dept again, HUMAN RIGHTS WATCH, Amnesty International. what I ask from you, all of you or some of you, being here in America we do not get lots of info on the situation there. Either it is from albanian sources or blogs. We need actual facts. Can someone close to the situation there put something together, and we will from here from Nick gage put our presentation together. PLEASE HELP. THIS IS VERY IMPORTANT TO US. Also not only events that have happened recently, but also in the elections, property rights etc.

DEMETRIOS KOUTOULAS
GENERAL SECRETARY
PANEPIROTIC FEDERATION OF AMERICA


Plator Nesturi,

Botuar ne Tirana Observer, 20.04.2008

".. himariotët, në opinionin publik, nga ana e medias, janë të stampuar në imazhet televizive të ditëve të zgjedhjeve. Duket sikur atje gjithshka është në përplasje të vazhdueshme dhe në sens të hapur antishqiptar. Ky imazh, së shumti është edhe produkt I shkrimeve apo prononcimeve të disa figurave publike apo politikanësh, ..Ndër ta është spikatur dhe republikani Sabri Godo, .. zoti Godo në intervistën e tij, ngjarjes në Himarë u mundua t’i japë një shtrirje më të gjerë, deri në një konspiracion të madh ortodoks kundër shtetit shqiptar, ku përfshihej edhe Kisha Autoqefale dhe që kërkon tëvendosë kufijtë e Vorioepirit.


"Nuk eshte hera e pare qe ndodh kjo, por ne menyre sistematike me qellime te mbrapshta synohet demonizimi i kryetarit te Bashkise se Himares si dhe penalizimi i komunitetit te kesaj bashkie"-deklarate e z. V. Dule


Ne Himare nuk ka pasur asnje thirrje anti-kombetare. ""Ishin dy police qe shkaktuan ngjarjen -deklaroi Bollano.


"Nuk pati asnjë deklaratë të dënueshme të tij (Bollano)-thote M. Nazarko (Gazeta Shqip).


I can not understand why the police shot away in the town, Who atacked the police?", said the maltreated person by the police.

No comments: