Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, July 08, 2008

Δελτιο Τυπου Νεολαια. Βορειοηπειρωτων

Εφηµερίδα «ΧΕΙΜΑΡΡΑ»-Ιουλιος

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών (Νε.Β.) καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα απόπειρα εκβιασµού των Αλβανικών αρχών κατά του πολιτικού οργάνου της ελληνικής εθνικής µειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», µέσω της ποινικής δίωξης του προέδρου της Βασίλη Μπολάνου, επειδή προέβει, µε την αρµοδιότητα του δηµοτικού άρχοντα, στην αφαίρεση πινακίδων σήµανσης οδών στην περιοχή της Χιµάρας οι οποίες δεν αναγράφονταν και στην ελληνική γλώσσα.

Η ενέργεια αυτή, ως άλλο ένα δείγµα της πάγιας πολιτικής των Αλβανικών αρχών απέναντι στην Ελληνική Μειονότητα, παραβιάζει καταφανώς την παράγραφο 3 του άρθρου 11 της Σύµβασης Πλαίσιο του Συµβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, που η ίδια η Αλβανία έχει κυρώσει και θέσει σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2000 και στην οποία αναφέρεται επακριβώς ότι: «Στις περιοχές που κατοικούνται παραδοσιακά από σηµαντικό αριθµό προσώπων που ανήκουν σε εθνική µειονότητα, οι τοπικές παραδοσιακές ονοµασίες, τα ονόµατα δρόµων καθώς και άλλες τοπογραφικές ενδείξεις που απευθύνονται στο κοινό, αναγράφονται και στη µειονοτική γλώσσα».

Η Αλβανία οφείλει πλέον να απαλλαγεί από τακτικές και πρακτικές του παρελθόντος και µε ωριµότητα να αναλογισθεί τα ουσιαστικά της συµφέροντα. Επιθυµεί η Αλβανία µε τη µεταχείριση της Ελληνικής Μειονότητας να χαϊδέψει τα ώτα συγκριµένων ακραίων εθνικιστικών κύκλων της χώρας, ή επιθυµεί να αποτελέσει η Ελληνική Μειονότητα ένα σκαλοπάτι που θα τη φέρει ακόµα πιο κοντά στις δηµοκρατικές αξίες, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη, την ανάπτυξη και την ευηµερία εντός της Ενωµένης Ευρώπης; Εάν η Αλβανία έχει ξεκάθαρη την απάντηση στο παραπάνω ερώτηµα, τότε θα πρέπει να αντιληφθεί σύντοµα, ότι δηλαδή προβλέπεται για την ίδια και στην Συµφωνία Σταθερότητας και Σύνδεσης µε την Ευρωπαϊκή Ένωση του 2006, πως ο δρόµος για την ευρωπαϊκή της ολοκλήρωση περνά και από τον απόλυτο σεβασµό των ανθρωπίνων δικαιωµάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών, διαµηνύει ξεκάθαρα προς την Αλβανική κυβέρνηση, πως στην πορεία αυτή της χώρας προς την Ενωµένη Ευρώπη, θα είναι εκεί, προκειµένου κάθε φορά να καταγγέλλει σε όλους τους αρµόδιους φορείς όλες τις εις βάρος της Ελληνικής Μειονότητας συµπεριφορές. Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών συνηγορεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, ως παράλληλη συµβολή επίσης στην ευρύτερη οµαλοποίηση της κατάστασης στα πολυτάραχα Βαλκάνια, είναι όµως αποφασισµένη να παλέψει για την κατοχύρωση των διεθνώς αναγνωρισµένων δικαιωµάτων της ως εθνική µειονότητα, κάνοντας µηδενικές εκπτώσεις σε αυτό και χρησιµοποιώντας όλα τα µέσα που οι αρµόδιοι οργανισµοί και τα αναγνωρισµένα ενδιαφερόµενα µέρη της παρέχουν.

Ευπόλιδος 14, Αθήνα

Τηλ. 210 33 10 358 & 6949 124867

Φαξ. 210 33 10 358

No comments: