Sunday, December 14, 2008

Sapo ka perfunduar takimi i Omonias dhe PDNJ ne Athine me greket e shqiperise qe jetojne ne Greqi. Ne takim ishin te pranishem perfaqesues nga gjithe zonat me origjine greke te shqiperise. Mernin pjese deputete nga parlamenti Grek si nga Neo Dimokratia ashtu dhe nga Pashoku, dy partite kryesore te vendit.
z. Dule argumentoi domosdoshmerine e implementimit te 6 pikave te kerkuara parlamentit Grek per neneshkrimin e mareveshjes se stabilizim asocijimit te shqiperise. Ai denoi qendrimin e qarqeve te caktuara shqiptare qe i jane sulur me terbim kryetarit te shoqates Omonia i cili me konseguence lufton per te drejtat e minoritetit grek ne shqiperi.

Z. dule u ndal sidomos ne regjistrimin e lire te popullsise, regjistrim i bere ne gjithe vendet e orientim europian. Pala shqiptare e ka refuzuar ate vazhdimisht dhe Komuniteti europian e ka pasur ne azhenten e tij kete kerkese.
Z Dule denoi dhe qendrimin penalizues te shtetit shqiptar. Sot e kesaj dite jane rreth 16 faqmilje himarjote qe bashke me kryetarin e Omonias z. Vasil Bollano jane ne ndjekje penale si rezultat i politikes frikesuese te politikes shqiptare.
" Kush jane ata qe kane te drejte te percaktojne ne se dikush eshte i kombesise greke ose jo-pervese vete qytetaret me deklarimin e tyre tha Dule duke denuar ashper shoqatat shqiptare te cilat me retoriken e tyre kerkojne qe Europa te marre si shembull Shqiperine per zbatimin e te drejtave te minoriteteve dhe jo e kunderta.

Me fjale te tjera perderisa gjithe shoqatat perfaqesuse te vorioepiroteve, Omonia dhe PDNJ konfirmojne se jane hedhur hapa per te drejtat e minoriteteve , por ende jane mohuar me kembengulje nga qeverite shqiptare shume te drejta tjera, kjo dmth se qeveria shqiptare duhet te shtrengohet per aplikim e tyre. qeveria shqiptare nuk ka firmosur ende mareveshjen per gjuhen e minoriteteve ashtu sic e parashiokon konventa europiane.

Pra qendrimet absurde te shoqates " mjaft" apo shoqates Cameria nuk jane ne fryme konstruktive.

No comments: