Thursday, January 22, 2009

Emigrantet aplikojne per karten e identitetit heren e pare qe do vijne ne shqiperi, kurdo qofte ajo, pa afat kohor

http://www.kohajone.com/html/artikull_36367.html
Emigrantet nuk do te penalizohen

Shtetasit shqiptare qe jetojne dhe punojne ne vende te ndryshme te botes, jane te perjashtuar nga afatet kohore te percaktuara nga qeveria per aplikimin per leternjoftime, per pasoje dhe nga sanksionet. Drejtori i Pergjithshem i Gjendjes Civile, Armand Teliti eshte shprehur dje se per emigrantet, mbetet kusht i vetem pajisja me kete dokument ne heren e pare qe ata do te vijne ne Shqiperi. "Emigrantet mund te aplikojne kurdo qe vijne ne Shqiperi, per ate nuk ka asnje afat kohor edhe marrja e dokumentit identifikues pas aplikimit, mund te behet ne kohen qe emigranti kthehet serish ne Shqiperi". Per sa i perket aplikimit, procesi po vijon normalisht dhe numri i aplikuesve eshte rritur ndjeshem. Sipas Telitit, per shkak te fluksit eshte zgjatur orari i punes ne zyrat e aplikimit. Nderkohe qe keto zyra, do te qendrojne te hapura edhe te shtunave, per t'u krijuar keshtu mundesi edhe personave qe gjate javes jane ne marredhenie pune.

1 comment:

Anonymous said...

OXI OI OMONIA STHS EPOMENES POLITIKES EKLOGES STHN ALVANIA. MONO ETSI THA ENOTHOYMASTE. OPISOS PAI EINE PRODOTIS KAI SERVITOROS TOYS ALVANUS....