Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, January 09, 2009

Kartat e identitetit, procedura

“Skema e aplikimit per karten e identitetit:
1. Paguhet, në postë shuma 1200 leke (te reja) ose pranë institucioneve ku keni qendrën e punës, tarifa për letërnjoftimin dhe 5000 leke (te reja) per pasaportën biometrike.

2. Qytetari paraqitet në zyrat e aplikimit, që janë pranë çdo njësie bashkiake ku paraqet mandatarkëtimin dhe prezantohet duke treguar një nga dokumentet që mund të identifikojë veten, (pasaportë, certifikatë, patentë për drejtim automjeti, fletëhyrje për në institucione etj)”,

3. Punonjësi i zyrës së ngritur në gjendjen civile do të nisë plotësimin e formularit të aplikimit, i cili pas kontrollit të të gjitha të dhënave dhe garancisë që ato janë të sakta, në fund do të firmoset nga qytetari, nëpunësi i gjendjes civile dhe operatori i regjistrimit.
(Nëse ka ndonjë informacion jo të saktë mbi të dhënat personale të qytetarit, ky i fundit do t’i drejtohet gjendjes civile për të rregulluar pasaktësitë).

4 Më pas qytetari, po në të njëjtën zyrë të ngritur për këtë proces, do të vendosë shenjat e 10 gishtave, do të dalë në fotografi dhe më pas do të hedhë firmën elektronike. Gjithçka në një zyrë dhe vetëm njëherë.

5. Pas jo më shumë se dy javësh merret letërnjoftimi në po të njëjtën zyrë. Duhet ardhur personalisht se letërnjoftimi duhet aktivizuar dhe ka nevojë për përputhshmërinë e gishtit tuaj me ato që karta përmban”.

sipas zëdhënësit te Ministrisë së Brendshme (Gazeta Panorama).

Fatjona Mejdini (Koha jone)
E Premte, 09 Janar 2009

Qytetaret shqiptare do te perballen me sanksione te renda, ne rast se ata nuk aplikojne ne kohen e caktuar per t'u pajisura me kartat e reja te identitetit. Kjo eshte thirrja qe erdhi dje nga Ministria e Brendshme, per sa i perket pajisjes se qytetareve me karta identiteti. Afati perfundimtar per pajisje e qytetareve me keto karta, eshte vendosur 28 qershori i ketij viti.


Emigrantet

Te detyruar te pajisen me karta identiteti jane edhe emigrantet shqiptare, te cilet jetojne dhe punojne jashte Shqiperise. Keta emigrante nuk do lejohen te shkojne ne vendet e huaja, nese nuk kane mandatin e pageses se kartes me vete.Kartat, kush preket nga sanksionet

Te gjithe personat qe punojne ne administraten publike dhe lokale, ne rast mos aplikimi deri ne daten 25 shkurt 2009, nuk do te marrin rrogat ose shperblimet.

Mos marrjen e pageses nga pensionistet nese s'kane aplikuar deri me 25 mars 2009.

Mos marrja e ndihmes sociale nga shtetasit, nese nuk aplikojne deri ne 30 prill 2009.

Mos pranimi ne provimet e fundvitit te nxenesve dhe studenteve.

Si dhe sherbimi ne zyrat e gjendjes civile, nuk do t'u sherbehet atyre qe nuk kane kryer aplikimin.

Mos leshim dhe rinovim te lejeve te licencave, te dhena nga organet e pushtetit qendron dhe vendor.

Nuk do te lejohen te dalin jashte territorit te Republikes se Shqiperise emigrantet, te cilet nuk disponojne kodin e aplikimit.

Mos aplikim dhe pajisje me certifikate pronesie nga ana e zyres se pronesise.

Mos aplikim dhe leshim te dokumentit si leje drejtimi te automjetit dhe kolaudimin e tyre.

2 comments:

Anonymous said...

Χειμαρριοτεσ, δοστε πλιροφοριεσ γηα Κακομεα μασ ειρθανε οι αλωανι με οπλα απο Τιρανα γιναιται χαμοσ εδο, εχουνε παρη 20 ατωμα στην φιλακοι.......

Anonymous said...

EKTATO KAMOMIA ........XEIMARRA