Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, April 23, 2009

Συνεχείς διώξεις κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Το Πρωτοδικείο Αυλώνας αποδεικνύοντας εμπράκτως την βαθιά διάβρωση, τις έντονες προκαταλήψεις και τη δυσκολία προσαρμογής σε δεδομένα κράτους δικαίου και μέλους των Ευρωπαϊκών δομών, προχώρησε στην καταδίκη του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Δήμαρχου Χιμάρας σε εξάμηνη κάθειρξη και πρόστιμο των 500 000 Λεκ.

Εκπληρώνοντας τις επιθυμίες του Εισαγγελέα Αυλώνας, ο οποίος έχει αποδειχτεί ότι είναι ενταγμένος σε μηχανισμούς που στόχο έχουν τη δίωξη των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, με την ατεκμηρίωτη αυτή απόφαση το Δικαστήριο απέδειξε, ότι προτιμά την εξυπηρέτηση του κατεστημένου παρά την προσχηματική έστω εφαρμογή προχωρημένων αντιλήψεων περί ισονομίας και ισοπολιτείας για τα μέλη των Εθνικών μειονοτήτων.

Τα Δικαστήρια, υπό την πίεση ίσως μηχανισμών που συνεχίζουν να επιθυμούν την ένταση και την καταπίεση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αποδεικνύουν στην προκειμένη αλλά και με σειρά άλλων αποφάσεων, ειδικά αφορούσες τις ιδιοκτησίες των Ελληνικών κοινοτήτων, ότι προτιμούν αντί την εφαρμογή Συμβάσεων και Πρακτικών Ευρωπαϊκών, των οποίων η Αλβανία αποτελεί πλευρά, να εκτελούν τυφλά παλιές συνταγές.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ άλλη μια φορά καταγγέλλει με όσες δυνατότητες διαθέτει το σκοταδισμό αυτό που καλύπτεται πίσω απ' το πέπλο της δικαιοσύνης. Προειδοποιεί ότι χωρίς ριζικές αλλαγές νοοτροπίας, χωρίς ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους σε όλες τις διαστάσεις που το αφορούν, δεν υπάρχει περίπτωση η ένταξη στο ΝΑΤΟ ή εξελίξεις στην ένταξη στην ΕΕ να λειτουργήσουν για τη βελτίωση της εσωτερικής κατάστασης για όλο το λαό της.

Άλλη μια φορά να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη καταδίκη στο πρόσωπο του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αφορά το κάθε μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και αποδεικνύει και για τον πλέον καχύποπτο ότι ο Ελληνισμός στην Αλβανία βρίσκεται υπό κλιμακούμενη δίωξη. Έναντι αυτών των ύπουλων διώξεων ζητούμε όχι απλώς την καταγραφή τους αλλά και συγκεκριμένα μέτρα και υποδείξεις από Οργανισμούς και Κυβερνήσεις που στηρίζουν την Αλβανική Δημοκρατία στην πρόοδο της προς την εύνοια του Νόμου, το κράτος δικαίου και κυρίως την έμπρακτη εφαρμογή των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των μειονοτήτων.

Καλούμε δε την πολιτική μας εκπροσώπηση μέσω του ΚΕΑΔ να κλιμακώσει τις αντιδράσεις ώστε να σταματήσουν αυτές οι διακρίσεις και επιτέλους η Πολιτεία να προχωρήσει ως οφείλει σε θετικές ενέργειες που θα αποτρέπουν την δίωξη και την καταπίεση των Ελλήνων στις πατρογονικές εστίες τους.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας


Deklarate per vendimin e Gjykates, Prill 2009


KOMUNIKATË PËR SHTYP
Gjykata e Rrethit Gjyqësor Vlorë, duke dëshmuar në praktikë korrozionin e thellë, paragjykimet e së shkuarës dhe vështirësitë e adoptimit në prerogativat e shtetit të së drejtës dhe pjesëtar të strukturave Evropiane, vendosi dënimin e Kryetarit të OMONIAS dhe Kryetar i Bashkisë së Himarës në gjashtë muaj burg dhe gjobë 500 000 Lekë.

Duke përmbushur dëshirat e Prokurorit të Vlorës, për të cilin faktohet se është i përfshirë në mekanizma që kanë për objektiv presekutimin e anëtarëve të Komunitetit Etnik Helen, me këtë vendim të paragumentuar Gjykata dëshmoi se, preferon nënshtrimin ndaj mekanizmash të errëta sesa zbatimin qoftë dhe për sy e faqe konceptesh të avancuara për barazi para ligjit për pjesëtarët e Komuniteteve Etnike.

Gjykatat, to ndodhura nën presion strukturash që vazhdojnë të mbizotërohen nga vullnete diskriminimesh dhe tensionesh për Minoritetin Etnik Grek, dëshmuan edhe në këtë rast sikundër dhe me një seri vendimesh të tjera, në veçanti për çështje që lidhen me pronësi të komuniteteve Helene, se në vend të zbatimit të Konventave dhe Praktikave Evropianiste në të cilat Shqipëria përbën palë, realizojnë verbërisht rekomandime nga e kaluara totalitare.

OMONIA edhe një herë tjetër denoncon me gjithë mundësitë që disponon këtë obskurantizëm që fshihet pas mantelit të drejtësisë. Paralajmëron se ndryshime radikale të mentalitetit, pa një reformim thelbësor të shtetit në të gjithë parametrat që lidhen me të, nuk ka për të ndodhur që përfshirja në NATO dhe zhvillimet për integrimin në BE të shërbejnë për përmirësimin e gjendjes së brendshme për të gjithë popullin e saj.

Të theksojmë edhe një herë tjetër se dënimi konkrret në personin e Kryetarit të OMONIAS cënon çdo pjesëtar të Komunitetit Etnik Helen dhe provon akoma dhe për dyshuesin më të madh se Helenizmi në Shqipëri është nën persekucion të përshkallëzuar. Përkundër këtyre persekutimeve kërkojmë jo thjesht regjistrimin dhe përshkrimin e tyre por edhe masa konkrrete dhe vërejtje nga Organizatat dhe Qeveritë që mbështesin Demokracinë Shqiptare në evolucionin e saj drejt praktikave të zbatimit të Ligjit, të realizimit të Shtetit të së Drejtës dhe zbatimit në praktikë të të Drejtave të Njeriut dhe Minoriteteve.

I bëjmë thirrje përfaqësimit tonë politik përmes PBDNJ, të gradualizojë reagimet e saj në mënyrë që të ndërpriten diskriminimet dhe përfundimisht Shteti të përparojë sikundër është i detyruar në veprime pozitive që në ardhmen do të garantojnë shmangien e persekutimeve në dëm të Komunitetit Helen në vatrat e tij atërore.

Zyra e Shypit dhe Komunikimit

No comments: