Saturday, April 25, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ-Νεολαία Βορειοηπειρωτών

Νεολαία Βορειοηπειρωτών (Νε.Β)

Δ/νση: Ευπόλιδος 14

Τ.Κ.: 10552, Αθήνα

Τηλ.-Φαξ: +30 210 3310358

e-mail: info@neb.gr

web: www.neb.gr

Αρ. Πρωτ. 162

22 Απριλίου, 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών (Νε.Β) δέχεται με αγανάκτηση και αποτροπιασμό την απόφαση της δίκης παρωδίας του αλβανικού πρωτοδικείου Αυλώνας με την οποία ο Δήμαρχος Χιμάρας και πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης, καταβολή χρηματικού προστίμου, καθώς και άμεση απώλεια των πολιτικών του δικαιωμάτων επειδή τόλμησε να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Αλβανία για τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με την επίσημη σχετική θέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θεωρεί την εν λόγω απόφαση της αλβανικής κατ’ επίφαση δικαιοσύνης, ως πράξη ατιμωτική εναντίον του συνόλου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και του κάθε μέλους της ξεχωριστά και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο Δήμαρχο Χιμάρας και Πρόεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλη Μπολάνο.

Ως εκ τούτου η Νεολαία Βορειοηπειρωτών καλεί

• τον πολιτικό κόσμο του Εθνικού Κέντρου να καταδικάσει απερίφραστα την πρόκληση αυτή των αλβανικών αρχών η οποία επαναφέρει στο προσκήνιο τις σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος που ακολουθήθηκαν εναντίον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις μεταξύ των δυο κρατών αλλά και δηλητηριάζοντας παράλληλα και τις σχέσεις μεταξύ των δυο λαών.

• την επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Υπουργό Εξωτερικών, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, κάνοντας τις απαραίτητες συστάσεις στην Αλβανία, η οποία με δικαστικές αλχημείες επιδιώκει ότι δεν κατάφερε με τη βία και τη νοθεία, που κατεγράφη αναλυτικά και από τους διεθνείς παρατηρητές του οργανισμού, στις δημοτικές εκλογές του 2003 και του 2007 στη Χιμάρα, όπου και εκλέγεται δήμαρχος ο Βασίλης Μπολάνος.

• το επιτελείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Τίρανα για τις 26-7 Απριλίου 2009, μέχρις ότου υπάρξει η ανάκληση αυτής της ατιμωτικής απόφασης η οποία βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας αλλά και του Οικουμενικού Ελληνισμού γενικότερα.

Η Νεολαία Βορειοηπειρωτών αναγγέλλει επίσης, ως ελάχιστη ένδειξη ότι αντιλαμβάνεται το χρέος της νέας γενιάς απέναντι στην πατρίδα, μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Αλβανική Πρεσβεία, για την Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, ώρα 19 και καλεί όλους τους βορειοηπειρώτες να παραβρεθούν προκειμένου να δοθεί ηχηρό και σαφές μήνυμα στο αλβανικό κατεστημένο.

Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε κυρίαρχοι στις πατρογονικές μας εστίες, έτσι όπως πράττουμε εδώ και 3000 χρόνια τώρα.

Όσον αφορά τις περίφημες πινακίδες… να είναι σίγουρο το αλβανικό κράτος, η αλβανική ‘δικαιοσύνη’ καθώς και ο κάθε ενδιαφερόμενος, πως ξεκινώντας από σήμερα, δεν πρόκειται να ξαναϊδωθεί σχετική ταμπέλα σε όλο τον ζωτικό χώρο του Ελληνισμού της Αλβανίας, η οποία δεν θα αναγράφεται και στην ελληνική.

____________________________________________________________________

Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιήθηκε στους ακόλουθους:

• Γραφείο πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή

• Ντόρα Μπακογιάννη, Υπουργός Εξωτερικών

• Κωνσταντίνος Κοκόσης, Έλληνας Πρέσβης στα Τίρανα

• Βασίλης Μπολάνος, Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ

• Βαγγέλης Ντούλες, Πρόεδρος ΚΕΑΔ

• Κωνσταντίνα Μπεζιάνη, Υπεύθυνη Γραφείου Μειονοτήτων της Αλβανικής Κυβέρνησης

No comments: