Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, April 24, 2009

Panepirotic federation of America's Support for Vasil Bollano

post by [Worcepirotiko@aol.com] , [DIMO12@aol.com]


22 Απριλίου, 2009

Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης
κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
10674 Αθήνα
GREECE


Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής, που εκπροσωπεί όλους τους εκ Βορείου και Νοτίου Αμερικής καταγόμενους, χαιρετίζει την απόφασή σας να επισκεφτείτε την Αλβανία την προσεχή εβδομάδα. Πιστεύουμε ότι, εκτός από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, η επίσκεψή σας αυτή θα συμβάλει αποτελεσματικά στη βελτίωση των συνθηκών για την Ελληνική Εθνική μειονότητα.

Παρ΄ όλο ότι πέρασαν σχεδόν είκοσι χρόνια από την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στην γειτονική χώρα και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που στηρίζει σημαντικά την οικονομία της Αλβανίας έμμεσα και άμεσα, εν τούτοις η Ελληνική Εθνική μειονότητα στην Αλβανία στερείται ακόμη πολλά από τα βασικά της δικαιώματα που δικαιούται και που απορρέουν από διμερείς και διεθνείς συνθήκες. Επιτρέψατε μας στο σημείο αυτό να αναφέρουμε μερικά από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα η καταδίκη του Δημάρχου της Χιμάρας κ. Βασίλη Μπολάνου, προ ημερών, έχει στόχο την δίωξη της Ελληνικής μειονότητας για να εξαναγκαστούν οι απομείναντες στις εστίες τους να καταφύγουν στην Ελλάδα. Η συμπεριφορά των Αλβανικών αρχών, ιδιαίτερα πριν την επίσημη επίσκεψή του Έλληνα Πρωθυπουργού στη χώρα αυτή δεν είναι παρά μία ακόμη προκλητική συμπεριφορά προς την Ελλάδα.

Η απογραφή του πληθυσμού στην οποία καταγράφεται η εθνικότητα, παρά τις υποσχέσεις της Αλβανικής Κυβέρνησης προ πολλού, αναβάλλεται συνεχώς και μετατίθεται ολοένα προς το απώτερο μέλλον. Θεωρούμε ότι η απογραφή του πληθυσμού με την δήλωση της εθνικότητας θα μας δώσει τον ακριβή αριθμό των Ελλήνων της Αλβανίας, πράγμα το οποίο επιμελώς αποφεύγουν οι αρχές της Αλβανίας.

Το θέμα των περιουσιών είναι και παραμένει κρίσιμο. Περιουσίες Βορειοηπειρωτών, ιδιαίτερα σε παραλιακές περιοχές, δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Αντίθετα, οι τοπικές αρχές, με την ανοχή της κυβέρνησης, τις παραχωρούν σε Αλβανούς με πλαστά έγγραφα. Θεωρούμε το θέμα αυτό πολύ κρίσιμο. Οι εν απομείναντες στο χώρο τους Βορειοηπειρώτες, εάν χάσουν και τις περιουσίες τους θα αναγκαστούν και αυτοί να καταφύγουν στην Ελλάδα, όπως χιλιάδες άλλοι δικοί τους έπραξαν. Στην κατηγορία αυτή υπάγεται βεβαίως και η εκκλησιαστική περιουσία της Ορθόδοξης εκκλησίας της Αλβανίας.

Παρ΄ όλο ότι η οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα προς την Αλβανία είναι πολύ σημαντική, εν τούτοις πολύ λίγα έργα υποδομής γίνονται στο Νότο, όπου διαβιεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας. Πολλές περιοχές, ιδιαίτερα ορεινές, είναι σχεδόν απομονωμένες από τα αστικά κέντρα και δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε σχολεία, ούτε σε κέντρα για άμεση ιατρική περίθαλψη.

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης σας για τον Ελληνισμό της Αλβανίας και πιστεύουμε ότι η επίσκεψη σας στα Τίρανα θα είναι καθοριστική για την άμεση και αποτελεσματική απόδοση των δικαιωμάτων που όλες οι εθνικές μειονότητες απολαμβάνουν στα προηγμένα και πολιτισμένα κράτη, ιδιαίτερα όταν επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής οικογενείας.
Με πολύ εκτίμηση,


----------------------------------- -----------------------------------

Φώτης Γκαλίτσης Μενέλαος Τζέλιος
Πρόεδρος Π.Ο.Α. Υπεύθυνος Εθνικού θέματοςP.O. Box 56046, Astoria N.Y. 11105 ● Tel. (718) 352-1388 ● www.panepirotic.org

No comments: