Tuesday, April 28, 2009

"Κάτω τα χέρια από τον Μπολάνο"

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Απριλίου μπροστά από την αλβανική πρεσβεία της Αθήνας κατά των συνεχών προσπαθειών αφανισμού του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από το αλβανικό κράτος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διαμαρτυρία διοργανώθηκε και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των Βορειοηπειρωτικών σωματείων. Στην συγκέντρωση εκτός από τους Βορειοηπειρώτες, συμμετείχαν πολλοί Ελλαδίτες αδερφοί οι οποίοι θέλησαν να συμπαρασταθούν καθώς και πολιτικά στελέχη από την Νέα Δημοκρατία, το Πα.Σο.Κ, και τον Λα.Ο.Σ.
Η διαδήλωση απετέλεσε παράλληλα μία κίνηση έμπρακτης στήριξης του προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και δημάρχου της Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου όπως γίνεται εμφανές και από τα συνθήματα με κυρίαρχο το "Κάτω τα χέρια από τον Μπολάνο". Εν όψει βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω μίας δύσκολης περιόδου για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, οι ενωμένοι Βορειοηπειρώτες δίνουν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

περισσότερα: www.himaraunion.com

Μετά τιμής,
Κούτουλας Σπύρος
Γενικός Γραμματέας
ΈΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"
Κολοκοτρώνη 44, 10560, Αθήνα
+306936660129
info@himaraunion.com

1 comment:

Anonymous said...

Κολωνία, 27.04.2009



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλβανία το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ) έστειλε επιστολή στον κ. Κώστα Καραμανλή στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες του για τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στην Αλβανία και ιδιαίτερα σε βάρος του προέδρου της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και δημάρχου Χειμάρας κ. Βασίλη Μπολάνου. Ως γνωστόν ο κ. Μπολάνος καταδικάστηκε με απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνος σε φυλάκιση έξι μηνών και τριετή στέρηση της δημαρχιακής του ιδιότητας για «κατάχρηση καθήκοντος».
Το ΠΣΗΕ ζήτησε από τον κ. Καραμανλή κατά την εκεί επίσκεψή του να θέσει επί τάπητος στην ηγεσία της χώρας όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα.
Το ΠΣΗΕ, ως ανώτατο όργανο όλων των εκτός Ελλάδος Ηπειρωτών και κατ’ ακολουθίαν των Βορειοηπειρωτών, πιστεύει ότι η επισκεψή του Πρωθυπουργού μπορεί να συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών και στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Ελπίζουμε ακόμη να βρεθεί λύση και στο θέμα Βασίλη Μπολάνου.

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού(ΠΣΗΕ)