Thursday, June 04, 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

post by [dperdiki@otenet.gr]

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ OMONOIA

BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA”

DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONOIA”

Άγιοι Σαράντα 3/06/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», στα 19 χρόνια λειτουργίας της δίνει έναν αξιοπρεπή αγώνα για τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας αλλά και για την εδραίωση της δημοκρατίας στην Αλβανία γενικότερα.

Οι συνθήκες ποτέ δεν ήταν εύκολες και ποτέ δεν έλειψαν οι κάθε είδους υπονομευτές. Παρά τις πολύπλευρές πιέσεις, αντέξαμε, Αντέξαμε γιατί η Ομόνοια δεν είναι κτήμα κανενός, είναι εθνικό κατόρθωμα και ανήκει σε κάθε Έλληνα που δεν σκέπτεται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον αλλά το συλλογικό.

Μπροστά στις προκλήσεις των νέων δεδομένων και του νέου εκλογικού νόμου στην Αλβανία, με αίσθημα ευθύνης η Ομόνοια αποφάσισε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να δώσει τη μάχη όπως πάντα μαζί με το ΚΕΑΔ για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη εκπροσώπηση μας στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.

Λυπούμαστε βαθύτατα, γιατί άνθρωποι που μέχρι χθες, ανήκαν στα ανώτερα όργανα της Ομόνοιας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και έγιναν αφορμή διχασμού της κοινότητας μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την εξουσία που τους παρέχει απλόχερα το Αλβανικό κράτος. Υπό αυτές τις συνθήκες, με απόφαση του Γενικού Προεδρείου αναστέλλετε οι λειτουργία των Παραρτημάτων Αγίων Σαράντα και Αργυρόκαστρου, μέχρι της εκλογές. Ο Γενικός Πρόεδρος θα διορίσει συντονιστή για το κάθε Παράρτημα ενώ οι δύο πρόεδροι κ. Χρήστος Κάλλης και κ. Σπύρος Ξέρας παραπέμπονται στο πειθαρχικό, όπου θα εξεταστούν περαιτέρω κυρώσεις βάση των προβλεπόμενων διατάξεων του καταστατικού

Καλούμε όλα τα στελέχη και τα μέλη μας, να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι η Ομόνοια και η Ελληνική Μειονότητα δεν μπορεί να γίνει έρμαιο κανενός. Η ψήφος του κάθε Έλληνα είναι ακριβή για να πουληθεί με μερικές θέσεις του αλβανικού δημοσίου. Η απάντηση θα δοθεί στις 28 Ιουνίου.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: