Tuesday, September 22, 2009

1.000.000 Euro -οποιος φερει έστω και ένα ιστορικό έγγραφο που να επιβεβαιώνει τις θεωρίες περι " Μακεδονιας"


Μπόζινταρ Δημητρώφ, ιστορικό και διευθυντή του Βουλγαρικού Μουσείου, συγγραφέα του βιβλίου «τα Δέκα ψέματα του Μακεδονισμού» : ζιτισε από τους Σκοπιανούς να του φέρουν έστω και ένα ιστορικό έγγραφο που να επιβεβαιώνει τις θεωρίες τους και να το πληρώσει με ένα εκ. Ευρώ.Συντάκτης: Δημήτριος Δήμου (http://www.antibaro.gr)

Πιστεύουμε με πεποίθηση, ότι το Σκοπιανό έχει μπει σε μια νέα φάση, που διευκολύνει τη Ελλάδα, γεγονός που φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί το ΥΠΕΞ της χώρας μας. Οι Σκοπιανοί και ο πρωθυπουργός τους Νίκολας Γκρούεφσκι είναι σε δεινή θέση και το μόνο που επιθυμούν αυτή τη στιγμή είναι να μην εκμεταλλευθεί τη μεγάλη αδυναμία στην οποία βρίσκονται, η Ελλάδα, γιατί τότε χάνουν οριστικά όχι μόνο το θέμα της ονομασίας, αλλά απειλείται ευθέως η κρατική τους οντότητα. Στην Ελλάδα απομένει να πάρει την απόφαση να μπει στο παιχνίδι σοβαρά και όχι να συνεχίζει να παίζει θέατρο και να αποτελεί το κύριο στήριγμα Σκοπιανών.

Οι Αλβανοί

Όλες οι πλευρές των Αλβανών στα Σκόπια, ακόμα και η παράταξη που συμμετέχει στη κυβέρνηση ξεκαθάρισαν απολύτως τη θέση τους, ότι το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ είναι και δική τους υπόθεση και όχι μόνο του Γκρούεφσκι και της παρέας του. Στη διάσκεψη της Οχρίδας οι Αλβανοί δεν επέτρεψαν το όνομα «Μακεδονία» και «Μακεδονικός λαός». Δεν είμαστε Μακεδόνες διεκήρυξαν εμφαντικά και οι Σκοπιανοί εκόντες άκοντες το εδέχθησαν. Η συμμορία Γκρούεφσκι μόνο έναντι της Ελλάδος τηρεί στάση σκληρή και ανυποχώρητη. Ο σύλλογος των Αλβανών φοιτητών του Τετόβου σε πρόσφατη επιστολή του στο πρόεδρο της χώρας Γκ. Ιβανόφ ονομάτιζε τη χώρα προκλητικά μόνο ως ΠΓΔΜ. Έδειξαν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και στο διαχωρισμό της χώρας. Όλοι οι παράγοντες των Αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το θέμα της ονομασίας διαφορετικά από τη κυβέρνηση. Εκπρόσωπος του κυβερνητικού DUI του Άλι Αχμέτι στην εφημερίδα «Βρέμε» έφτασε στα άκρα και δήλωσε ότι «στη τελική λύση στον ΟΗΕ στο σημείο όπου θα αναφέρονται η γλώσσα και η εθνικότητα θα μετάσχουν και οι ίδιοι στις συζητήσεις με την Ελλάδα, για να προσθέσουν την Αλβανική γλώσσα και την Αλβανική εθνικότητα». Ανάλογες θέσεις έχουν πάρει τόσο το Αλβανικό κόμμα PDP όσο και το DPA του Μεντούχ Θάτσι, ο οποίος δεν πρόκειται να συμβιβασθεί στο θέμα του ονόματος. Ακόμα και ο Ιμέρ Σελμανι που στις προεδρικές πήρε ποσοστό 15% έχει ζητήσει συμμετοχή των Αλβανών σε όλες τις συζητήσεις με την Ελλάδα. Ήδη οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ έχουν ζητήσει από το Μπερίσα να βάλει βέτο στη είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Γκρούεφσκι τα έχει βρει σκούρα με τους Αλβανούς.

Οι Βούλγαροι

Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» το 1991. Ήταν μια ενέργεια περισσής υστεροβουλίας για μελλοντικές διεκδικήσεις, δεδομένου ότι υπήρχε συμπαγής μάζα πολιτών με Βουλγαρική συνείδηση και η γλώσσα ήταν κατά 70% Βουλγαρική. Το κομμουνιστικό καθεστώς του Τίτο, φρόντισε να αφανίσει τον Ελληνικό πληθυσμό με διώξεις και συστηματική αλλαγή των ονομάτων. Η σπουδαγμένη αλητοπαρέα του Γκρούεφσκι, με τη βοήθεια της Αμερικής και το χρήμα του Τζ. Σόρος, πίστεψε ότι μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα με τις θεωρίες περί Μακεδονικού Έθνους και γλώσσας. Και εδώ που τα λέμε είχαν απρόσμενη επιτυχία, χάρις στην ανικανότητα και την αβελτηρία των Ελλήνων πολιτικών και διπλωματών. Οι γελοίες θεωρίες περί Μακεδονίας και Μ. Αλεξάνδρου έβλαπταν σοβαρά και τα Βουλγαρικά συμφέροντα, γιατί απομάκρυναν τους Σκοπιανούς από τις Βουλγαρικές τους ρίζες και τη βουλγαρική ιστορία. Η νέα Βουλγαρική κυβέρνηση του Μπ. Μπορίσοφ αποφάσισε να μην μιμηθεί την Ελλάδα στη πολιτική των σαλιαρισμάτων με τους Σκοπιανούς και έβαλε μαχαίρι άμα τη εκλογή της, στο Μακεδονικό παραμύθι των Σκοπιανών. Ο Μπορίσωφ έβαλε υπουργό της Βουλγαρικής διασποράς τον Μπόζινταρ Δημητρώφ, ιστορικό και διευθυντή του Βουλγαρικού Μουσείου, συγγραφέα του βιβλίου «τα Δέκα ψέματα του Μακεδονισμού». Όλοι πλέον σε Βουλγαρία και Σκόπια μιλούν περί πολέμου μεταξύ των δύο χωρών. Η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουντρίσκι Βέσνικ» χαρακτήρισε τον Δημητρώφ το μεγαλύτερο πολέμιο του Μακεδονικού Έθνους. Ο Δημητρώφ που στο βιβλίο του φιλοξενεί άρθρα πολλών επιστημόνων, τρέφει τέτοια περιφρόνηση προς τις Μακεδονικές ψευδοθεωρίες, που ζήτησε από τους Σκοπιανούς να του φέρουν έστω και ένα ιστορικό έγγραφο που να επιβεβαιώνει τις θεωρίες τους και να το πληρώσει με ένα εκ. Ευρώ. Ο Μπορίσωφ από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε ότι τα Σκόπια στην πορεία τους για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα βρούν μπροστά τους τη Βουλγαρία. Το βιβλίο «τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού» μοιράστηκε στα Σκόπια από το εκεί Βουλγαρικό πολιτιστικό κέντρο και υπήρξαν λυσσώδεις αντιδράσεις από τους σκοπιανούς. Ότι δεν έκανε η Ελλάδα είκοσι χρόνια τώρα, το έκανε η Βουλγαρία στο άψε-σβήσε. Στην Αθήνα ακόμη χασμουριούνται.

Η Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλησε πριν αρχίσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων υπό τον μεσολαβητή των ΗΕ Νίμιτς, να κάνει καθαρή τη θέση της, σε ότι αφορά το όνομα της ΠΓΔΜ και την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της χώρας αυτής στους κόλπους της ΕΕ. Ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΚΕΠΠΑ κ. Ξαβιέ Σολάνα επισκέφθηκε πρόσφατα την ΠΓΔΜ και είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Ιβανώφ και το πρωθυπουργό Γκρούεφσκι. Ο κ. Σολάνα κατέστησε σαφές σε αμφοτέρους ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξης υπό τη σκιά της διαμάχης με την Ελλάδα για ο όνομα. «Πρέπει να έλθετε σε κάποιο συμβιβασμό και μάλιστα το ταχύτερο», τους τόνισε κατηγορηματικά. Το ίδιο μήνυμα ελήφθη στα Σκόπια και από το ΝΑΤΟ. Ένα νέο βέτο δεν θα το αντέξει κανείς. Οι Σκοπιανοί δεν δείχνουν να παίρνουν στα σοβαρά τη πρόθεση της Ελλάδος να εμμείνει στην άρνησή της και ελπίζουν ότι με τη στήριξη των ΗΠΑ θα επιτύχουν μια ακόμη υπαναχώρηση της Ελλάδος όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν. Οι Σκοπιανοί θεωρούς σίγουρο στήριγμά τους τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα

Η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο. Μέσα σε δεκαοκτώ χρόνια να χάσει τα διεθνή της στηρίγματα, περιλαμβανομένων και των παραδοσιακών συμμάχων της, χάρις στην αλλοπρόσαλλη πολιτική της και τη διπλωματική της ανικανότητα. Έχασε σε όλα τα πεδία από τους πιο ασήμαντους αντιπάλους, τους Σκοπιανούς. Ο Γ.Γ.του ΥΠΕΞ Δ. Κατσούδας δήλωσε, ότι δεν βλέπει λύση στο Σκοπιανό. Πώς να τη δεί; Αφού δε πήγε ο Γκρούεσκι να του υποβάλλει τα σέβη του και να ζητήσει συγνώμη για την καπηλεία του ονόματος Μακεδονία; Τα θέλουν έτοιμα και άκοπα, στο πιάτο. Με διπλωμάτες τύπου Γροσομανίδου κινείται η χώρα στους δύσκολους σημερινούς καιρούς. Πρέπει επί τέλους να δραστηριοποιηθούμε. Να πάρουμε το μήνυμα και να στριμώξουμε τα Σκόπια τώρα που οι είναι ευνοϊκά τα πράγματα και να σταματήσουμε να τους ενισχύουμε οικονομικά για να μας πολεμούν.

Σε διεθνές επίπεδο πρέπει:

* Να σταματήσουμε τεχνηέντως το μεσολαβητή Νίμιτς γιατί θα μας θάψει.
* Να υποκινήσουμε αφανώς στις συνομιλίες για το όνομα να συμμετάσχουν και οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ. Αυτομάτως τα καραγκιοζιλίκια Νίμιτς θα πολωθούν, όχι με υπαιτιότητα της Ελλάδος.
* Να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για τα «Μακεδονικά ψέματα» των Σκοπιανών, με τους Βούλγαρους. Πρέπει Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία να κλείσουν τη πόρτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στους Σκοπιανούς. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν οι Αμερικάνοι ότι έχουν να κάνουν με ένα ευρύ Βαλκανικό μέτωπο και όχι με την Ελλάδα μόνη της. Οφείλουμε να μιμηθούμε το κ. Δημητρώφ. Δεν εμπιστευόμαστε Βούλγαρους και Αλβανούς αυτή όμως τη στιγμή μας είναι χρήσιμοι.
* Να προσφύγουμε στον ΟΗΕ κατά της αναγνώρισης των Σκοπίων με άλλο όνομα εκτός αυτού που αναγνωρίζει ο ίδιος ο οργανισμός. Η περίπτωση του Παναμά είναι δηλωτική του τι μπορούμε να επιτύχουμε.
* Να κινήσουμε τον επιστημονικό μας κόσμο, τους ιστορικούς μας, για ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης επί της αλήθειας, τι εστί Μακεδονία. Θα ήταν ευχής έργο να είχαμε και εμείς ένα Δημητρώφ.
* Να καλέσουμε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν τη πολιτική Σόρος διότι είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη . Να ζητήσουμε άρση της αναγνώρισης της «Μακεδονίας» με το σκεπτικό του Παναμά για να επανέλθουν στη διεθνή έννομη τάξη.

Πιστεύω απόλυτα ότι αν τα επιχειρήσουμε αυτά τα ολίγα με σθένος, θα εκπλαγούμε, πόσο γρήγορα θα υποχωρήσουν οι σκοπιανοί. Άλλωστε δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε εκτός από το χουζούρι των διπλωματών μας.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=5200820

«Κόκκινο πανί» έγινε για τα Σκόπια ο νέος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και υπεύθυνος για τους Βούλγαρους της Διασποράς Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος θεωρείται από τους μεγαλύτερους πολέμιους του «μακεδονισμού» της ΠΓΔΜ. Ο Ντιμιτρόφ υπήρξε μέχρι πρόσφατα διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας στη Σόφια και είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Τα Δέκα Ψέματα του Μακεδονισμού», το οποίο αναφέρεται στις ιστορικές αναλήθειες που προβάλλει η ΠΓΔΜ.

Η επιλογή του Μπ. Μπορίσοφ να υπουργοποιήσει τον ιστορικό Μπ. Ντιμιτρόφ αλλά και να του προσφέρει προσωπική στήριξη όταν κατηγορήθηκε πως είχε σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας την περίοδο του κομμουνισμού σχολιάστηκε από τους γείτονές του: «Δεν έχει την πρόθεση να ελαφρύνει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών» έγραψε η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ».Η εφημερίδα χαρακτηρίζει στο άρθρο της τον Μπ. Ντιμιτρόφ ως έναν από τους «μεγαλύτερους κατήγορους του μακεδονικού έθνους». Αλλη σκοπιανή εφημερίδα, η «Βρέμιε», χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γράφοντας ότι η υπουργοποίηση Ντιμιτρόφ ανέστησε τον βουλγαρικό φασισμό.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έντονης καχυποψίας από τα Σκόπια και με προδιαγεγραμμένη για πολλούς την αλλαγή στάσης της Σόφιας απέναντι στην ΠΓΔΜ, μετά την εκλογή του Μπορίσοφ, η πρώτη κρίση στις σχέσεις Σόφιας-Σκοπίων εκδηλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ και σε λιγότερο από μία εβδομάδα από την ορκωμοσία της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης.

Δίνει 1 εκ. € αν του φέρουν έστω και ένα ιστορικό έγγραφο

Τον περασμένο Νοέμβριο η ενέργεια του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Πληροφοριακού Κέντρου στα Σκόπια να παρουσιάσει σε εκδήλωση και να μοιράσει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ πολλά ΜΜΕ έκαναν λόγο για βουλγαρική προβοκάτσια.

Συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα Βούλγαρων, Σέρβων και άλλων επιστημόνων καθώς και ντοκουμέντα από διάφορες βαλκανικές χώρες, που αμφισβητούν τη λεγόμενη «μακεδονική» ταυτότητα και αρνούνται την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» ως διαφορετικού από το βουλγαρικό, είναι ο σημερινός υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου Μπ. Ντιμιτρόφ. Ο καθηγητής της Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κλήμεντος της Οχρίδας στη Σόφια χαρακτηρίζεται από τους Σκοπιανούς ως ο μέγας πολέμιος του «μακεδονισμού» της χώρας τους και είναι αυτός που είχε προσφέρει στους ιστορικούς της ΠΓΔΜ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ αν του έφερναν έστω ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη μακεδονικού κράτους ή έθνους την περίοδο του Μεσαίωνα.

«Τα ιστορικά στοιχεία μάς λένε ότι το «μακεδονικό έθνος» δημιουργήθηκε τεχνητά από τους κομμουνιστές το 1944. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσε να αναχθεί στον Μέγα Αλέξανδρο, όπως ισχυρίζονται οι ιστορικοί της χώρας. Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να αισθάνεται ‘Μακεδόνας’, διότι αυτό είναι δικαίωμα προσωπικής επιλογής, αλλά η Ιστορία μάς λέει κάτι άλλο» δηλώνει ο Μπ. Ντιμιτρόφ.

Με ενδιαφέρον αλλά από απόσταση παρακολουθεί η Αθήνα την αντιπαράθεση μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα αδιέξοδα στα οποία μπορούν να οδηγήσουν οι τυφλοί εθνικισμοί.
No comments: