Thursday, January 14, 2010

Hyneret e Fjalorit te Akademise se Shkencave, kopje metodologjike e asaj te FYROM (=desinformim dhe keqinterpretim i historise)

Για την αλβανική «πνευματική» ελίτ, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα, ήταν … Αλβανίδα !!!!!!

Perkthim i fragmentit te artikullit nga
nenanews.eu (ku mund ta lexoni te plote)

Grekët e VORIO Epirit në jug të vendit konsiderohen 'ardhës" në rajon, nga vitet e pushtimit turk, sepse sipas autorëve të fjalorit enciklopedik " për të punuar për pronarët ... bejleret e pronave të mëdha. "

"Në thelb nuk ka asnjë referencë për karakteristikat kulturore, demografike dhe gjeografike e Pakicave Kombëtare Greke, dhe kontributin e saj ne shoqërisë shqiptare," thotë nenanews.eu k.Kostas Barkas, një ish-anëtar i "Omonia" dhe kryetari i shoqates se homogjeneve grekë "Promovimi i identitetit tonë."
Translate from nenanews.eu

«ΕΠΟΙΚΟΙ» ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΙΡΩΤΕΣ
Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, στο νότιο τμήμα της χώρας, θεωρούνται «έποικοι» στην περιοχή, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, αφού σύμφωνα με τους συντάκτες του Εγκυκλοπαιδικού Λεξικού «βρέθηκαν εκεί για να … εργαστούν στα τσιφλίκια των μπέηδων».

«Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα πολιτιστικά, δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, καθώς και της συμβολής της στην αλβανική κοινωνία» λέει στο nenanews.eu ο κ.Κώστας Μπάρκας, πρώην βουλευτής της «Ομόνοιας» και πρόεδρος του ομογενειακού συλλόγου «Προωθώντας την ταυτότητα μας».

for more se in nenanews.eu

2 comments:

Kyritsis said...

Regjistrimi i popullsisë në 2011-n. Edhe përkatësia etnike e fetare

TIRANË- Për herë të parë, regjistrimi i popullsisë shqiptare do të përfshijë përkatësinë etnike dhe atë fetare. Lajmin e ka dhënë pak më parë ministri i Shtetit, Genc Pollo, i cili ka deklaruar se regjistrimi i përgjithshëm i popullsisë do të bëhet në vitin 2011.

Pollo ka theksuar se "regjistrimi i popullsisë dhe banesave është një aktivitet i rëndësishëm që qeveria do marrë në vitin 2011, që i shërben të gjithëve dhe jep panoramë të zhvillimeve sociale e ekonomike në vend".

Sipas tij, pas kësaj procesi do të bëhet një politikë më e drejtë në shpërndarjen e parave dhe përdorimin e tyre me efektivitet. "Risi e pyetësorit është që përmban përkatësinë etnike dhe fetare. Regjistrimi do të realizohet në mënyrë profesionale, realizuar nga INSTAT dhe me mbështetjen e ekspertëve nga BE dhe ndërkombëtarët"- tha ai, duke shtuar se regjistrimi do të kushtojë shumë, por është i rëndësishëm pasi sjell një bazë të rëndësishme të dhënash.

(Shekulli)

Anonymous said...

E degjuat dje tek TVSH ministrin Pollo? Ai pretendonte se regjistrimi i popullsise do te behet vetem per ata shtetas qe jetojne ne shqiperi dhe nuk lidhje fare me emigrantet. Madje me sarkazem thoshte se nuk ka mundesi qe emigrantet te gjenden ne shqiperi prane familjeve te tyre ne momentin qe anketuesi do te kaloje per regjistrim ne ato familje. Emigrantet, tha ai, mesi kthehen ne shqiperi per votime qe kane nje date te percaktuar, keshtu qe nuk kane si te kthehen per regjistrim kur nuk dihet se kur mund te kaloje anketuesi prane familjes se tij.
Me pak fjale, perqindja e popullsise minoritare dhe te popullsise me besim kristian orthodoks ne shqiperi do te rezultoje 0,0001%. I bukur regjistrim qe doo behet!!!!