Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, July 22, 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ "OMONOIA"

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ "OMONOIA"
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK "OMONIA"
DEMOCRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA "OMONOIA"

Άγιοι Σαράντα 17/07/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Γενικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ "ΟΜΟΝΟΙΑ", σε σημερινή συνεδρίαση του στους Αγίους Σαράντα, συζήτησε - αποφάσισε σύμφωνα με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

1. Περιουσιακό.
Για τα συνεχιζόμενα κρούσματα καταπάτησης λιβαδιών και αγροτικών εκτάσεων στην περιοχή της Ελληνικής Μειονότητας, το Γενικό Προεδρείο σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς αιρετούς θα αναλάβει συγκεκριμένες πολιτικές και νομικές πρωτοβουλίες. Μέχρι τις 15 Αυγούστου όλοι οι έπαρχοι θα καταθέσουν αναλυτική έκθεση με τις καταπατήσεις και εκκρεμότητες σε διάφορες αποφάσεις. Για τα προβλήματα των εκκλησιαστικών περιουσιών υπεύθυνος για την συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου θα είναι ο κ Χρήστος Λέγκος. Νομικός Σύμβουλος και υπεύθυνος για την οριστική έκθεση ορίστηκε ο νομικός κ Αναστάσιος Ντούρος.

2. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας της Οργάνωσης .
Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό Λειτουργίας που παρουσίασε η Επιτροπή Καταστατικού. Σχετικά με τις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Ομόνοιας ο Κανονισμός προβλέπει:
* Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ "ΟΜΟΝΟΙΑ"
* Κάθε μέλλος της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας μπορεί να γίνει μέλλος της οργάνωσης με πλήρη δικαιώματα ακόμα και την ημέρα των εκλογών, συμπληρώνοντας σχετική αίτηση και προσκομίζοντας κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ελληνική καταγωγή του (ΕΔΤΟ ή ελληνική ταυτότητα).
* Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για τα συμβούλια των Τοπικών Οργανώσεων, θα πρέπει να καταθέσουν γραπτή αίτηση στη Συντονιστική Επιτροπή της Επαρχίας του, 5 μέρες πριν τις εκλογές της Τοπικής Οργάνωσης που ανήκει.
* Οι υποψηφιότητες για τα Τοπικά Συμβούλια εγκρίνονται από τα Συμβούλια των Παραρτημάτων που υπάγονται
* Οι υποψηφιότητες για την Προεδρεία Συντονιστικών και Παραρτημάτων εγκρίνονται από το Γενικό Συμβούλιο
* Υποψήφιοι για τα Συμβούλια των Παραρτημάτων και του Γενικού Συμβουλίου μπορούν να είναι μόνο σύνεδροι.

3. Έγκριση χρονοδιαγράμματος εκλογών Τοπικών Οργανώσεων και Τακτικών Συνδιασκέψεων Παραρτημάτων.
Μέχρι της 10 Αυγούστου 2010, τα Παραρτήματα θα ανακοινώσουν το χρονοδιάγραμμα των εκλογών σε όλες τις Τοπικές Οργανώσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι της 19 Σεπτεμβρίου.
Οι Συνδιασκέψεις Παραρτημάτων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
* 25 Σεπτεμβρίου 2010. Τίρανα
* 26 Σεπτεμβρίου 2010. Κορυτσά, Πρεμετή
* 02 Οκτωβρίου 2010. Αυλώνα
* 03 Οκτωβρίου 2010. Χειμάρρα
* 09 Οκτωβρίου 2010. Αργυρόκαστρο
* 16 Οκτωβρίου 2010. Δέλβινο
* 17 Οκτωβρίου 2010. Άγιοι Σαράντα
.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: