Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, December 16, 2010


Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα συνάπτεται αδιαίρετα με τους Βαλκανικούς Πολέμους και τις ξένες διεκδικήσεις σε βάρος της ελληνικής Μακεδονίας. Η διεθνής διευθέτησή του, στην οποία εξαναγκάσθηκε επανειλημμένα να στέρξει η Ελλάδα, αν και νικήτρια τριών Πολέμων, εξηγεί επίσης όσα συμβαίνουν και επιδιώκονται στα Βαλκάνια με άξονα στροφής την ελληνική Μακεδονία και τη ζωτική πρωτεύουσά της Θεσσαλονίκη. Επί παραδείγματι, η σημερινή ρευστότητα και η εν δυνάμει απειλή ενός «ντόμινο» στα Βαλκάνια οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι ξένες δυνάμεις, προκειμένου να υπηρετήσουν τη στρατηγική τους στην περιοχή, προσάρτησαν στη Σερβία εδάφη με αλβανικούς κατά πλειοψηφία πληθυσμούς, όπως το Κοσσυφοπέδιο, το Σαντζάκ, η κοιλάδα του Πρέσεβο και το δυτικό τμήμα της τότε σερβικής επαρχίας Βαρντάρσκα Μπανοβίνα (Σκόπια) και σε αντιστάθμισμα παρέδωσαν στην Αλβανία την Βόρειο Ήπειρο, η οποία μεταξύ άλλων είναι ο βορειοδυτικός γεωπολιτικός προθάλαμος της Μακεδονίας. Επιδίωξη των ξένων δυνάμεων ήταν, φυσικά, να χρησιμοποιήσουν -και χρησιμοποίησαν- το μικρό αλβανικό κράτος ως προτεκτοράτο τους για να κατέλθουν, μέσω αυτού, από την Αδριατική στη Θεσσαλονίκη και στο Αιγαίο.
Συνεπώς, όσα σχεδιάζονται και ήδη διαδραματίζονται την τελευταία εικοσαετία στα Βαλκάνια δεν εκπλήσσουν όποιον γνωρίζει εις βάθος Ιστορία. Αυτήν την τεκμηριωμένη γνώση προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο η ανά χείρας έκδοσή μας. Όπως πολλές άλλες εκδόσεις μας φιλοδοξεί, επί πλέον, να αποβεί χρήσιμη στους διαμορφωτές κοινής γνώμης και πολιτικής -εφόσον μελετούν, όπως υποχρεούνται.
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σεμνύνεται ότι, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, το ανά χείρας σύγγραμμα ανατέμνει με χειρουργική ακρίβεια κυριολεκτικά το Βορειοηπειρωτικό και το διεθνές πεδίο όπου το Ζήτημα διαμορφώθηκε. Ο συγγραφέας του, άλλωστε, είναι ο εγκυρότερος όλων.
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

No comments: