Wednesday, June 20, 2012

ΣΥΡΙΖΑ «καθώς δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι».-Σεβασμός στον λαό που άντεξε στην προπαγάνδα-

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters

«O ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική παράταξη που έχει τη δυνατότητα να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην Ελλάδα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται γενναίους ηγέτες που θα αξιοποιήσουν την λαϊκή οργή για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Παράλληλα υποστήριξε ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα καθώς «καθώς δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι».

Ο κ. Τσίπρας, είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί θα αποτύχει, διότι βασίζεται σε «σπαταλημένες πολιτικές δυνάμεις», ενώ υποστήριξε πως «αργά ή γρήγορα» ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την ευκαιρία να κυβερνήσει.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αλεξικέραυνο έναντι της υπερβολικής πολιτικής πόλωσης που έλαβε χώρα προεκλογικά, δεδομένης της οργής των πολιτών προς τα παραδοσιακά κόμματα: «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα οι εναλλακτικές θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», σχολίασε δηκτικά.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο Μνημόνιο, η καταγγελία του οποίου λειτούργησε ως βασικό προεκλογικό κάλεσμα στις τάξεις του κόμματος, ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως «αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από την αρχή είναι ότι το σχέδιο διάσωσης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να συνεχιστεί [...] τώρα όλοι το καταλαβαίνουν αυτό».

Σεβασμός στον λαό που άντεξε στην προπαγάνδα
18/06/2012
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η αντοχή που επέδειξε ένα αποφασιστικά μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε έναν πρωτοφανή προπαγανδιστικό βομβαρδισμό απίστευτης υποσχεσιολογίας που μας μετέφερε στην εποχή του τζουμπέ, είναι αξιοθαύμαστη.

Το λόμπι της δραχμής, που μεθοδικά και συστηματικά παρεισέφρησε σε όλους τους πολιτικούς χώρους, γεμίζοντας τη χώρα δημαγωγούς που εξέβαλλαν υπερπατριωτικές κραυγές, διαβεβαίωναν πως λεφτά υπάρχουν και υπόσχονταν κατάργηση του μνημονίου στις 18 Ιουνίου – επαναφέροντας το αλήστου μνήμης «στις 18 Σοσιαλισμός» - ηττήθηκε στην κάλπη.

Μέχρι την τελευταία στιγμή περίσσεψαν οι προβοκάτσιες, η δημαγωγία, η με κάθε μέσο προσπάθεια εκμετάλλευσης της κακής ψυχολογίας ενός λαού γονατισμένου, που όμως δεν έχασε τη λογική του και δεν έγινε βορά στις ορέξεις κάθε λογής συμφερόντων και των ηγετίσκων που τα υπηρετούν.

Ο λαός, παρά την οργή, την πικρία, την αφάνταστη ταλαιπωρία του, κατόρθωσε να κατανικήσει το θυμικό του και αντιστάθηκε στις ιδιοτελείς επιδιώξεις των σύγχρονων τζουμπέδων, αλλά και σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή επίθεση εκ μέρους όσων για άλλη μια φορά διάλεξαν στρατόπεδο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά και επαγγελματικά συμφέροντα.

Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή τη στιγμή, σήμερα, μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Τα κόμματα που θα λάβουν μέρος, επιτέλους, στη νέα κυβέρνηση οφείλουν να δείξουν τον σεβασμό τους σ’ αυτόν τον καθημαγμένο λαό που δεν υπέκυψε στην προπαγάνδα, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κρατήσουν μακριά κάθε μικροκομματική επιδίωξη.

Να λάβουν υπόψη ότι η νίκη ανήκει αποκλειστικά στον λαό που παραμέρισε την οργή του και θέλησε να δώσει στην πατρίδα του μια τελευταία ευκαιρία.

Να δημιουργήσουν κυβέρνηση και να σηκώσουν τα μανίκια για να εργαστούν, διότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η λαϊκή ετυμηγορία είναι ξεκάθαρη: Απλή διαχείριση του μνημονίου δεν νοείται.

Ο λαός αξίζει να λάβει την ανταμοιβή του – και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν.

Μπορεί η χώρα να εξασφάλισε την χρηματοδότησή της, αλλά πρέπει επιτέλους και να αρχίσει να κερδίζει χρήματα.

Δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες, αλλά για δουλειά που θα φέρει αποτελέσματα – και γρήγορα.

Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την στιγμή – τώρα που όλοι στην Ευρώπη μιλούν για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος – για να οδηγηθεί η χώρα μακριά από την φονική ύφεση.

Όσο για τους ηττημένους, οφείλουν να σεβαστούν το εκλογικό αποτέλεσμα και να σταματήσουν αμέσως τις δημαγωγίες, διότι υπάρχει εκλογικό αποτέλεσμα που δεν δικαιούνται και δεν μπορούν να αμφισβητήσουν.

Αν θέλουν να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια, έχει καλώς.

Αν όχι, ας αποσυρθούν για να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, το μήνυμα είναι σαφές: Η χώρα πρέπει να σταθεί όρθια και να χαράξει την πορεία της μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής σταθερότητας.

Και ο νοών νοείτω…

No comments: