Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, June 15, 2012

Programi i SYRIZA-s

Programi i SYRIZA-s
 1. Kontroll financiar i borxhit publik, rinegocim i interesave të borxhit dhe pezullim i pagesave të tij deri në rimëkëmbjen e ekonomisë dhe rikthimin e rritjes ekonomike dhe punësimit.
 2. Kërkesë Bashkimit Evropian për të ndryshuar rolin e Bankës Qendrore Evropiane në mënyrë që kjo e fundit të financojë shtetet dhe programet e investimeve publike.
 3. Rritje e taksave mbi të ardhurat në 75% për të gjithë ata që fitojnë mbi 500.000 euro në vit.
 4. Ndryshim i ligjit elektoral në sistem proporcional.
 5. Rritje taksash për kompanitë e mëdha në nivelin e mesatares evropiane.
 6. Vendosje e një takse mbi transaksionet financiare dhe një takse speciale mbi mallrat e luksit.
 7. Heqje e privilegjeve financiare të Kishës dhe industrisë së ndërtimit të anijeve.
 8. Luftë ndaj (masave) sekrete të bankave dhe rrjedhjes së kapitalit jashtë vendit.
 9. Shkurtim drastik i shpenzimeve ushtarake.
 10. Rritje e pagës minimale në nivelin që kishte përpara masave shtrënguese, d.m.th. 750 euro në muaj.
 11. Përdorim i ndërtesave qeveritare, bankare dhe kishtare për strehimin e të pastrehëve.
 12. Hapje e mensave në shkollat publike me qëllim ofrimin e mëngjesit dhe drekës falas për fëmijët.
 13. Shërbim shëndetësor falas për të papunët, të pastrehët dhe punëtorët me paga të ulëta.
 14. Subvencionim deri në 30% i huave të marra nga familjet e varfra që nuk kanë mundësi pagimi.
 15. Rritje e subvencionimeve për të papunët. Rritje e mbrojtjes shoqërore për familjet me një prind, të moshuarit, të paaftësuarit dhe familjet pa të ardhura.
 16. Zbritje fiskale për mallrat e rëndësisë jetike.
 17. Shtetëzim i bankave.
 18. Shtetëzim i kompanive ish-publike (shërbimeve dhe ndërmarrjeve) në sektorët strategjikë që i shërbejnë rritjes ekonomike të vendit (hekurudha, aeroporte, posta, ujësjellës).
 19. Dhënie përparësi energjisë së rinovueshme dhe mbrojtje e mjedisit.
 20. Paga të barabarta për burrat dhe gratë
 21. Kufizim i punës së paqëndrueshme dhe mbështetje e kontratave me kohë të pacaktuar.
 22. Shtrirje e mbrojtjes së punës dhe pagave të punëtorëve me kohë të pjesshme.
 23. Përtëritje e kontratave kolektive (të punës)
 24. Rritje e inspektimeve mbi punën dhe kërkesave mbi kompanitë që fitojnë tenderë publikë.
 25. Reforma kushtetuese që garantojnë ndarjen e Kishës nga Shteti dhe mbrojtje e të drejtës për arsim, shërbim shëndetësor dhe mjedis të pastër.
 26. Referendume mbi traktatet dhe marrëveshjet e tjera me Evropën.
 27. Heqje e privilegjeve për deputetët. Heqje e mbrojtjes speciale juridike për ministrat dhe lejim i sistemit gjyqësor në procedimin e anëtarëve të qeverisë.
 28. Çmilitarizim i Rojës Bregdetare dhe trupave speciale kundër-kryengritëse. Ndalim i veshjes së maskave apo përdorimit të armëve gjatë demonstratave nga ana e policisë. Ndryshim i kurseve trajnuese të policëve drejt theksimit të temave shoqërore si p.sh. imigrimi, droga dhe faktorët shoqërorë.
 29. Garantim i të drejtave njerëzore në qendra e mbikëqyrjes së emigrantëve.
 30. Lehtësim i bashkimit familjar të emigrantëve.
 31. Çpenalizim i konsumit të drogës dhe theksim i luftës kundër trafikut të drogës. Rritje e fondeve për qendrat e rehabilitimit të të droguarve.
 32. Rregullim i të drejtës së kundërshtisë së ndërgjegjshme ndaj thirrjes ushtar.
 33. Rritje e fondeve për shëndetësinë publike në mesataren evropiane. (Mesatarja evropiane është në 6% të PPB-së; grekja është në 3%).
 34. Heqje e pagesave të qytetarëve për shërbimet shëndetësore kombëtare.
 35. Shtetëzim i spitaleve private. Përjashtim i pjesëmarrjes private në sistemin shëndetësor kombëtar.
 36. Tërheqje e trupave greke nga Afganistani dhe Ballkani. Asnjë ushtar grek përtej kufijve tanë.
 37. Ndërprerje e bashkëpunimit ushtarak me Izraelin. Mbështetje për krijimin e shtetit Palestinës brenda kufijve të vitit 1967.
 38. Negocim i marrëveshjeve të qëndrueshme me Turqinë.
 39. Mbyllje e të gjitha bazave ushtarake të huaja në Greqi dhe tërheqje nga NATO-ja.

Përktheu: Arlind Qori

No comments: