Friday, September 21, 2012

Autobiografia e Robertit, antarit te Krisi Avgji

Έξαλλος φαίνεται πως είναι ο Βορειοηπειρώτης συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι Αλβανός!
Πρώτη είδηση και στην Αλβανία ο Ροβέρτος Χαΐδης με τον τίτλο «Ένας Αλβανός μεταξύ των ταραξιών της Χρυσής Αυγής». Η είδηση ότι ο συλληφθείς συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για την έφοδο στη λαϊκή του Μεσολογγίου, είναι Αλβανός και όχι Βορειοηπειρώτης κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο του διαδικτύου.
Μάλιστα τα blogs έχουν δημοσίευση τα στοιχεία του σχολιάζοντας παράλληλα πως το όνομά του δεν θυμίζει Ελλάδα μιας και τέτοια ονόματα έχουν -κατά τα δημοσιεύματα- μόνο Αλβανοί Καθολικοί και όχι ομογενείς Ορθόδοξοι Βορειοηπειρώτες.
Ο ίδιος δεν άντεξε τη σεναριολογία γύρω απο το όνομα και την «αλβανική» καταγωγή του και αντέδρασε μέσω facebook!
«Λέγομαι Χαΐδης Ρομπέρτος γιος του Θωμά και της Αθηνάς εγγονός του Αντωνίου και της Σωτηρίας και τρισέγγονος του Αριστείδη και της Πηνελόπης.
Γεννήθηκα στους Αγίους Σαράντα και μεγάλωσα στο χωριό Λούκοβο της Χειμμάρας, Ηπειρώτης με ιστορία 4000 χρονών.
Όταν ήμουν στη ηλικία 1 χρόνων με εντολή εισαγγελέα βαφτίστηκα με αυτό το όνομα όταν ήρθα στην Ελλάδα ζήτησα να βαφτιστώ ξανά και ο πνευματικός μου πατήρ Γεράσιμος (σήμερα 80 ετών) στο Αγρίνιο ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά εμένα και την οικογένειά μου, μου είπε ότι δεν επιτρέπεται δεύτερη βάφτιση.
Έκανα πρωταθλητισμό στην άρση βαρών σε επαγγελματικά επίπεδα, σπούδασα και πήρα 2 πτυχία πανεπιστημίου γεωπονίας και γυμναστικής ακαδημίας δούλεψα καθηγητής στο Δέλβινο. Όταν στην Αλβανία υπήρχε το κομουνιστικό καθεστώς ζήτησα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα με το αίτημα «είμαι εχθρός του κομουνιστικού καθεστώτος της Αλβανίας».
Το 1991 παντρεύτηκα στην εκκλησιά του Αγίου Χριστοφόρου (το παλιό) στο Αγρίνιο με παπά και με κουμπάρο, λέτε να επιτρέπει η εκκλησιά να παντρεύεται ένας αβάφτιστος;;
Η γυναικά μου είναι Ελληνίδα από το Αγρίνιο και έχει επιχείρηση απο την ηλικία των 20 ετών. Την βιοτεχνία (Perfect) και αργότερα το roberto chaidi fashion επιχείρηση κατοχυρωμένη στην E.E. Στη Βόρειο Ήπειρο ιδρύσαμε την οικογενειακή επιχείρηση Hotel Palace Lukova η οποία φέτος διακρίθηκε με βραβείο από το tripadvisor.
Στην Αλβανία έχω κατηγορηθεί από τα ΜΜΕ όπως το βλέπετε και στο βίντεο στη Χειμμάρα ως Έλληνας εθνικιστής και σήμερα ξαφνικά στην Ελλάδα κατηγορούμαι ως Αλβανός.
Αυτοί που με κατηγορούν είναι αυτοί που πούλησαν τη Βόρειο Ήπειρο στους Αλβανούς είναι αυτοί που δεν σεβάστηκαν ποτέ το πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914. Είναι τα αδέρφια των μαύρων είναι αυτοί που δεν εμφανίζουν το πρόσωπό τους.
Είμαι ηπειρώτης και θα διεκδικήσω τη πατρίδα μου ως το θάνατο», δηλώνει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο Ρομπέρτος Χαΐδης
Këto ditë po ziejnë lajmet për një shqiptar që militon për Agimin e Artë, partinë neonaziste greke.
Ai ka dhënë disa shpjegime për veten në përgjigje të shumë komenteve që janë bërë në blogje.
Reagimin e tij e ka publikuar GSH.
“Emri im është Robert, jam biri i Thomait dhe Athinasë, nipi i Antonit dhe Sotirës dhe stërnip i Aristidhit dhe Penelopës. Kam lindur në Sarandë dhe u rrita në Lukovë të Himarës, një vend i Epirit me një histori 4 mijë vjeçare.
Kur isha në moshën 1 vjeçare, u pagëzova me këtë emër, dhe kur shkova në Greqi, kërkova të pagëzohesha përsëri. Por Gerasimos, ati im shpirtëror në Agrinio, që më njeh shumë mirë mua dhe familjen time, më tha se nuk lejohet pagëzimi i dytë.
Kam marrë pjesë në kampionatin e peshëngritjes në nivel profesional, kam studiuar dhe kam dy diploma universiteti për Agronomi dhe Fizkulturë dhe kam punuar si mësues në Delvinë.
Kur isha në Shqipëri sundonte regjimi komunist, kërkova azil politik në Greqi me pretendimin se ‘jam armik i regjimit komunist në Shqipëri’. Në vitin 1991 u martova në kishën e Shën Kristoforit në Agrinio. Gruaja ime është greke nga Agrinio dhe ka një biznes që në moshën 20 vjeçare.
Në Shqipëri mediat më kanë akuzuar si nacionalist grek dhe tani papritmas në Greqi akuzohem si shqiptar.
Ata që më akuzojnë mua janë ata që shitën Vorioepirin te shqiptarët, ata që nuk respektojnë protokollin e Korfuzit të vitit 1914 dhe që nuk e tregojnë kurrë fytyrën e tyre. Unë jam vorioepirot dhe do të luftoj për vendin tim deri në vdekje,” deklaron ai.

No comments: