Thursday, September 27, 2012

Γαλλία: Απέλαση για όσους απειλούν την τάξη στο όνομα του Ισλάμ

Προειδοποίηση απέλασης απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, σε όσους «επικαλούνται το Ισλάμ και αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη», μη σεβόμενοι «τους νόμους» και «τις αξίες» της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Γαλλία: Απέλαση για όσους απειλούν την τάξη στο όνομα του Ισλάμ
«Για να είσαι Γάλλος ή για να ζεις στη Γαλλία, δεν είναι ανάγκη να αποκηρύσσεις την άσκηση της θρησκευτικής σου πίστης ή να απαρνείσαι τις ρίζες σου», τόνισε ο Βαλς, ο οποίος εγκαινίασε τέμενος στο Στρασβούργο, το οποίο διαθέτει το μεγαλύτερο χώρο προσευχής στη χώρα.
Ωστόσο, σημείωσε πως «οι ιεροκήρυκες του μίσους, οι οπαδοί του σκοταδισμού, οι φονταμενταλιστές, εκείνοι οι οποίοι τάσσονται εναντίον των αξιών μας και των θεσμών μας, αυτοί οι οποίοι αρνούνται τα δικαιώματα των γυναικών (. . .) δεν έχουν θέση στη δημοκρατία» της Γαλλίας. Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι όσοι «αψηφούν τους νόμους» και θέλουν να πλήξουν «τα θεμέλια της κοινωνίας» δεν μπορούν «να μείνουν στη Γαλλία».
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει εκκλήσεις σε διαδηλώσεις από τους μουσουλμάνους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας της διανομής της αντι-ισλαμικής ταινίας και της δημοσίευσης σκίτσων του Μωάμεθ στο εβδομαδιαίο σατιρικό έντυπο Charlie-Hebdo.

No comments: