Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Tuesday, October 02, 2012

MoU per shoqatat

Memorandum MIRËKUPTIMI  i  shoqatave Himariote
për bashkëpunim ndërmjet tyre

Përfaqësuesit e shoqatave Himariote (të quajtura këtej e tutje palë) bien dakord si më poshtë:
1.    Palët bien dakord që të rrisim bashkëpunimin ndërmjet tyre në fushat e mëposhtme:

a.    Në koordinimim dhe rritjen e aktivitetit për zgjidhjen e çështjen së pronës  sipas parimit “prona tek i zoti”,

b.    Në lobimin pranë qeverisjes lokale dhe qëndrore për të parashtuar qëndrimin e shoqatave Himariote për të gjetur zgjidhjen për çështjet kryesore sikundër prona si dhe për të rritur transparencën e vendimeve të marra prej tyre në çështjet që kanë të bëjnë me komunitetin Himariot,

c.    Në përgatitjen e programeve dhe aktiviteteve të përbashkëta qoftë për sensibilizimin qoftë për ngritjen e fondeve prane donatorëve, fondacioneve, personave private etj.  për financimin e këtyre programeve apo aktiviteteve,
d.    Në shtimin e aktiviteteve që do të synojnë ruajtjen e trashëgimisë së pasur të trevës së Himarës ,

2.    Palët bien dakord për krijimin e një komiteti Koordinues të Shoqatave Himariote (Komiteti Kordinues) të përbërë nga përfaqësuesit zyrtare shoqatave të themeluara Himariote dhe përfaqësues të shoqërive civile. Shoqatat e Himariote të rregistruara dhe komisioni nismëtar caktojnë përkatësisht përfaqësuesit e shoqatave dhe të shoqërisë civile për Komitetin Kordinues.
3.     Komiteti Koordinues përbëhet nga 12 vetë nga të cilët zgjidhet edhe Kryetari I Komitetit që kryeson mbledhjet e Komitetit, por që nuk ka të drejtë votimi.Përfaqësuesit (Shëmbuj) :
 1. Shoqata Bregdeti
2. Shoqat “Komuniteti Himariot”
3.  Shoqata “INtelektualet e Pavarur te Himarës”
4. Shoqata “                                        
5. Shoqata “                                          

No comments: