Friday, October 12, 2012

Αλβανικά ΜΜΕ: Η Χρυσή Αυγή απειλεί να σκοτώσει τον Αλβανό σκηνοθέτη Λαέρτη Βασίλη

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης  Λαέρτης  Βασίλης, απειλήθηκε με θάνατο από τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» γράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον ηθοποιό αλλά και με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, πριν από δύο ημέρες, στις πρόβες της παράστασης «Κόρπους Κρίστι» που ανεβάζει ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου στο θέατρο «Χυτήριο» στο κέντρο της Αθήνας,  Έλληνες εθνικιστές υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής περικύκλωσαν το θέατρο και φώναζαν συνθήματα εναντίον  του Αλβανού Λαέρτη Βασίλη. 
Παλαιοημερολογίτες και χρυσαυγίτες αντέδρασαν κατά της θεατρικής παράστασης "Corpus Christi" φωνάζοντας εν χορώ  «Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου».
Κρατώντας σημαίες και ορθόδοξα σύμβολα στα χέρια τους οι συγκεντρωμένοι φώναξαν κι άλλα συνθήματα όπως «ένας είναι ο αρχηγός, ο Ιησούς ο Ναζωραίος και όχι ο Αντίχριστος Εβραίος» και έψαλλαν την "Υπερμάχω".  Αποχωρώντας ανανέωσαν το ραντεβού τους έξω από το θέατρο την επόμενη εβδομάδα.

Τι αναφέρει ο σκηνοθέτης στην Αλβανική εφημερίδα «SHEKULLI» 

"Μας περικύκλωσαν και μας κλείδωσαν μέσα στο θέατρο, δεν μπορούσαμε να βγούμε, χτυπάγαμε τις πόρτες σαν τρελοί, μας κατηγορούσαν και μας προσέβαλαν συνεχώς, και αυτό δεν το έκαναν μόνο σε δημόσιο χώρο, αλλά και μέσα στους χώρους του θεάτρου  μέσα στο σπίτι μας! Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Αν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν αυτήν την παράσταση, ας μην έρθουν, δεν τους είπε κανείς ότι πρέπει να πληρώσουν εισιτήριο για να ησέλθουν", δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Αλβανική εφημερίδα «SHEKULLI» ο Λαέρτης Βασίλης.

Πληροφορίες λένε πως σκέφτεται να αποσύρει την θεατρική παράσταση

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της χτεσινής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της θεατρικής παράστασης Corpus Christi -κατά την οποία εμφανίζεται ο Ιησούς Χριστός και οι 12 Απόστολοι ως ομοφυλόφιλοι- ο ίδιος ο σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, συναισθανόμενος το βάρος και τον πόνο που δημιουργεί στις ψυχές των πιστών η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, αποφάσισε ανεξάρτητα από την δικαστική απόφαση, να αποσύρει την θεατρική παράσταση.
Ιδιαίτερο ρόλο σ΄αυτήν την μεταστροφή καθώς φαίνεται, πέρα από τις γενικές αντιδράσεις του ορθόδοξου πληρώματος, έπαιξε και η ζωή της οικογενείας του, και συγκεκριμένα ο πατέρας του σκηνοθέτου Ηλίας Βασιλείου, ο οποίος έζησε την οικογένειά του εργαζόμενος ως νεοκώρος στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς με την ευλογία του Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ.

No comments: