Saturday, October 13, 2012

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΚΡΙΣΗ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ "ΑΝΑΚΡΙΣΗ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ STICK ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ: "ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ. Ο ΔΙΩΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ". ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Makelaris Στις .
diakommatiki-lista
ΑΥΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ
Πολύωρη ήταν η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι το υλικό τού δόθηκε ατύπως, αφήνοντας μάλιστα ανοικτό μετά από τόσο χρονικό διάστημα η λίστα να έχει υποστεί αλλοιώσεις, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι βρήκαν χρόνο να οργανωθούν.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση του κ. Βενιζέλου όπου άφησε αιχμές κατά του Γ.Παπακωνσταντίνου και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη.
"Μόλις διαπίστωσα με έκπληξη ότι το υλικό δεν υπήρχε στο ΣΔΟΕ το έστειλα στον Πρωθυπουργό. Στα χέρια του ΣΔΟΕ έπρεπε να βρίσκεται το υλικό αυτό", είπε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:
"Ανέλαβα καθήκοντα στις 17 Ιουνίου 2011. Αρκετές εβδομάδες μετά, τον Αύγουστο του 2011, σε συνάντησή μου με τον Διώτη, με ενημέρωσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Γ.Παπακων/νου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που είχε λάβει μέσω μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας και Ελλάδας".
Και εδώ ήταν το πρώτο καρφί για τον κ. Παπακωνσταντίνου: "Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε με ενημερώσει. Ο κ. Διώτης είπε ότι το υλικό του δόθηκε ανεπισήμως γιατί έτσι είχε παραληφθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου."
Είπε επίσης ότι ο κ. Διώτης τον ενημέρωσε ότι λόγω του ότι αποτελούσε το υλικό προϊόν υποκλοπής δεν μπορούσε να συγκροτήσει αρχείο και δεν συνιστά αποδεικτικό μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί δεν έχει συλλεγεί νόμιμα.
"Όσα είπε στην επιτροπή σας για την ματιά που έριξε στο υλικό τα είπε και σε εμένα. Τα ίδια είπε και σ' εμένα", είπε ο κ. Βενιζέλος.
Εδώ ήρθε το καρφί για τον κ. Διώτη: "Εφόσον, ο εισαγγελέας κ. Διώτης είχε αυτή την άποψη, δεν θα μπορούσε να έχω άλλη εκτίμηση γιατί δεν είχα την αρμοδιότητα. Ο υπουργός δεν είναι ελεγκτικό όργανο, διωκτική αρχη, ανακριτικός υπάλληλος. Του απάντησα αμέσως. Του είπα πως συμφωνώ με νομική του εκτίμηση."
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ
"Παρέμεινε στο γραφείο μου σε ένα κουτί με πολλά ηλεκτρονικά υλικά χωρίς να χρησιμοποιηθεί. Είχα πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό διατηρείται στο ΣΔΟΕ όπως και όλα τα υλικά που εστέλλοντο στο γραφείο του Υπουργού ενημερωτικά. Καμία υπηρεσία δεν έστελνε πρωτότυπα."
Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η ένταση ήρθε λίγο αργότερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, όταν ενώ είχε συμφωνηθεί τα μέλη της να μην γίνεται διάλογος με τον κ.Βενιζέλο, η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε να λαμβάνει απάντηση σε κάθε της ερώτημα.
Ο Προεδρεύων Τάσος Νεράντζης αντέδρασε έντονα στην στάση της κας Κωνσταντοπούλου. Διαβάστε όλο τον διάλογο:
Ζ. ΚΩΝ/ΛΟΥ: Καλά, αφού δεν θέλει ο κ. Βενιζέλος να απαντήσει...
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έρχεται εδώ ένας Πρόεδρος κόμματος, πρώην αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών με δικό του αίτημα. Οφείλει να σεβαστεί το διαδικαστικό σκέλος. Δεν θέλω να ακούω παρατηρήσεις πως «δεν θέλει ο κ. Βενιζέλος»... Να εστιάσουμε στην ουσία, να σεβαστούμε τον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα...
Τ. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Ελαβε απόφαση η Επιτροπή. Να μην αποδίδεται στον κ. Βενιζέλο πως δεν απαντά...
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Να μη φοβάται, θα λάβουν όλοι απαντήσεις...
Η κα Κωνσταντοπούλου άρχισε λοιπόν να βομβαρδίζει τον κ. Βενιζέλο με ερωτήσεις επι 26 λεπτά:
- Γιατί κρατήσατε το υλικό για τον εαυτό σας; (Είπατε πως δεν το παραδώσατε στον κ. Σαχινίδη)
- Γιατί αναλάβατε προσωπικά την ευθύνη να μη ζητήσετε γνωμοδότηση Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;
- Ο κ. Διώτης δεν ήταν εισαγγελέας τότε... για να έχει η άποψη του εισαγγελική ισχύ;
Ο κ.Βενιζέλος άρχισε να απαντά αλλά η κα Κωνσταντοπούλου τον διέκοψε και πάλι με αποτέλεσμα την έκρηξη Βενιζέλου:
"Μη με ξαναδιακόψετε! Όλοι είχαν μαζί μου μια υπηρεσιακή σχέση γιατί δεν ήταν επιλογή μου. Δεν κάνω προσωπικά επιτελεία και πρέπει να πω πως όλοι φέρθηκαν άψογα. Ουδείς μου έθεσε τέτοιο ζήτημα (λίστας), μόνο τον Αυγουστο ο κ. Διώτης. Γιατί τα πράγματα είναι δεδομένα: δεν έχουμε νόμιμο αποδεικτικό υλικό...!
Ποτέ στο υπ. Οικονομικών σε τόσο σύντομο διάστημα δεν έγιναν τόσα πολλά στον τομέα της φοροδιαφυγής.
"Η Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα εποπτεύει υπ. Οικονομικών. Υπάρχει αντιδικία με την εισαγγελία που έχει αντίληψη πως δεν υπάγεται στην αρχή, όπως είναι θέμα καμερών.
Εν πάση περιπτώσει, στέλνονται στη Αρχή νόμιμα στοιχεία και όχι προιόντα μυστικών υπηρεσιών, υποκλοπών, που ήρθαν όπως ήρθαν, άτυπο. Χωρίς έγγραφο ή πρωτόκολλο δεν μπορεί να δοθούν."
ΚΩΝ/ΛΟΥ: Ποιος το κρίνει αυτό;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ και και ο κ. Διώτης! (εκνευρισμένος). Μη με ξαναδιακόψετε παρακαλώ!
Κύριε Πρόεδρε να προστατεύσετε κύρος Επιτροπής κυρίως και εμένα ως παλιό μέλος και πρόεδρο κόμματος!
Νεράτζης: παρακαλώ κ. Βενιζέλο μην απαντάτε θέτοντας ερωτήσεις γιατί η κυρία ερεθίζεται...!
Κάποια στιγμή, έδωσαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα χαρτί το οποίο ερέθισε και πάλι την περιέργεια της κας Κωνσταντοπουλου.
Ο διάλογος:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είδα πως πήρατε ένα σημείωμα. Θέλετε να προσθέσετε κάτι;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κυρία μου, είναι προσωπικό... Μου θυμίζει την υποχρέωση μου να πάρω ένα φάρμακο!
Σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος εκνευρίζεται και πάλι και χτυπάει το χέρι στο έδρανο:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε καταστρέψει τη χώρα και δε δικαιούστε να χτυπάτε το χέρι...
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εφόσον κάνετε στείρα αντιπολίτευση δεν έχω καμία διάθεση να σας απαντήσω. Τέτοιες συζητήσεις θα τις κάνω με κ. Τσίπρα σε άλλο forum που είναι η Ολομέλεια.
Και ενώ πήγαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα εξερράγη ο Απόστολος Κακλαμάνης
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ(Στον πρόεδρο της επιτροπής): Είστε ανίκανος να κάνετε τη δουλειά σας. 3 ώρες ακούμε την κ. Κωνσταντοπούλου
ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Αν δεν ανακαλέσετε θα αποχωρήσω
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Να αποχωρήσετε να προεδρεύει άλλος!
ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Ορίστε δείτε (και υπολογίζει χρόνο ερωτήσεων Κακλαμάνη): Δείτε, έκανε ερωτήσεις 25 λεπτών.
Είμαι ικανότερος εξ υμών γιατί δεν είμαι υπέργηρος και αυτό είναι το αποτέλεσμα... Τελειώνετε κ. Κωνσταντοπούλου για να απολαύσουμε (τις ερωτήσεις του κ. Κακλαμάνη)
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Είναι άθλια η εικόνα που δίνει η Επιτροπή κα πρώτα είναι ευθύνη του Προέδρου.

No comments: