Tuesday, October 09, 2012

Απείλησαν να κάψουν το θέατρο Χυτήριο

Βάσια Παναγοπούλου: "Αισθάνομαι ότι έχω βιαστεί"

Culture // Θέατρο //
Από δεκάδες διαμαρτυρόμενους με ελληνικές σημαίες αποκλείστηκαν οι συντελεστές του θεάτρου "Χυτήριο" για το περιεχόμενο της παράστασης «Corpus Christi».

Την ακύρωση της παράστασης «Corpus Christi» ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδος, για προσβολή και βλασφημία στον Χριστό και τα Θεία.

Μάλιστα χθες ο Λαέρτης Βασιλείου βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να απολογηθεί για το αν η παράσταση παρουσιάζει ως ομοφυλόφιλο τον θεάνθρωπο.
Ενώ στη συνέχεια υπήρχαν έξω από το Χυτήριο, το οποίο ανήκει επιχειρηματικά στην ηθοποιό Βάσια Παναγοπούλου, μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι, κυρίως μεγάλης ηλικίας, προφανώς από παραθρησκευτικές οργανώσεις, που δήλωναν κιόλας πως θα μείνουν ως τις 3 το πρωί...

Όπως δήλωσε ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης της παράστασης, στο Κόκκινο 105,5 στο δελτίο ειδήσεων των 10.00 μ.μ., οι συγκεντρωμένοι που τραγουδούν την... «Υπερμάχω» και τον απειλούν με ρατσιστικά συνθήματα θα είχαν εισέλθει στο χώρο αν δεν υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ στο σημείο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη παράσταση στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχε αναστατώσει ξανά την Ιερά Σύνοδο, με αποτέλεσμα να ζητήσει να συλληφθούν, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε, οι συντελεστές της παράστασης. Έτσι, τρεις ηθοποιοί οδηγήθηκαν στις αίθουσες της Ευελπίδων για προσβολή προς τα Θεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιερά Σύνοδος είχε αποδοκιμάσει το εν λόγω έργο χαρακτηρίζοντάς το βλάσφημο και απαράδεκτο.
H Βάσια Παναγοπούλου περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε, σε ανάρτηση που έκανε στη προσωπική της σελίδα στο Facebook τόνισε πως: «Μας καταριόντουσαν, μας προπηλάκιζαν, μας χλεύαζαν. Αισθάνομαι ότι έχω υποστεί βιασμό».


No comments: