Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, February 01, 2013

Κατατέθηκε στην αλβανική βουλή το προκλητικό ψήφισμα των τσάμηδων


Κατατέθηκε στην αλβανική βουλή το προκλητικό ψήφισμα των τσάμηδων
- Απαιτούν την αναγνώριση "τσάμικης γενοκτονίας", κατάργηση του Εμπόλεμου Νόμου, δικαίωμα επαναπατρισμού, Ελληνική ιθαγένεια, επιστροφή των περιουσιών τους, αλλαγή των κειμένων των σχολικών βιβλίων, ανέγερση μνημείων και διάφορα άλλα!

Στην Αλβανική Βουλή κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι το ψήφισμα του PDIU για την επίλυση του λεγόμενου "τσάμικου ζητήματος". Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα "DITA", το ψήφισμα κατατέθηκε από του βουλευτές του τσάμικου κόμματος, Shpetim Idrizi και Dashamir Tahiri και περιλαμβάνει 13 σημεία, τα οποία όπως τονίζουν συντάχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, καθώς και την νομοθεσία της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Διαβάστε παρακάτω τα 13 σημεία του προκλητικού ψηφίσματος:

1. Το ψήφισμα αναγνωρίζει, στηρίζει, και δεσμεύεται για την ανάγκη αποκατάστασης όλων των δικαιωμάτων των Αλβανών Τσάμηδων, αλλοτινούς Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες, κατά τις αρχές του διεθνούς δικαίου σχετικά με τη γενοκτονία, την εθνοκάθαρση, της μη διάκρισης με βάση την εθνικότητα, και άλλες σχετικές αρχές, καθώς και το πνεύμα της Συνθήκης της Φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

2. Απαιτεί την αποκατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Αλβανών πολιτών, πρώην Ελλήνων πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της ιδιοκτησίας, της αναγνώρισης του δικαιώματος επαναπατρισμού, την αναγνώριση του δικαιώματος να ανακτήσουν την ιθαγένεια τους και των λοιπών δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων.

3. Απαιτεί τη ρητή κατάργηση του Ελληνικού Νόμου του Εμπόλεμου 2636 και 2637/1940 που εξεδόθη με βασιλικό διάταγμα το 1940 και εξακολουθεί να ισχύει, ιδίως το μέρος που διατηρεί σε συντηρητική κατάσχεση την αλβανική περιουσία.

4. Απαιτεί την επέκταση του Ελληνικού Νόμου 1540/1985 "για τη ρύθμιση των προσφύγων" σε όλους τους Έλληνες πολίτες που απομακρύνθηκαν ως αποτέλεσμα της εμφύλιας σύγκρουσης, χωρίς διάκριση εθνικότητας, νόμος που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς διατάξεις, περί μη διάκρισης με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία, κλπ.

5. Απαιτεί από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μαζί με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ελλάδας την επανενεργοποίηση των διμερών ειδικών επιτροπών, που κατοχυρώνονται στη Συνθήκη Φιλίας, να εξετάσουν το ζήτημα, να αναγνωρίσουν το μέγεθός και να βρουν την καλύτερη επίλυση.

6. Επιφορτίζει το Υπουργείο Εξωτερικών με την προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών που δεν εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους και να ζητήσει για αυτούς την αναγνώρισή τους ως Εθνικής Μειονότητας.

7. Απαιτεί την ανέγερση στην Παραμυθιά και τους Φιλιάτες, δύο μνημείων που θα θυμίζουν τις που διαπράχθηκαν από τις ελληνικές παραστρατιωτικές μονάδες.
8. Απαιτεί την ανέγερση ή την φροντίδα για τους τάφους των Τσάμηδων πρώην Ελλήνων πολιτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ελληνικής γενοκτονίας.
9. Επιφορτίζει το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών να αντικατοπτρίζει ορθά και βάση αναλογικότητας, την ιστορία αυτού του μέρους του αλβανικού πληθυσμού στα σχολικά εγχειρίδια.
10. Επιφορτίζει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των διμερών συμφωνιών με τους ομολόγους του αρμόδιου Υπουργείου της Ελληνικής Δημοκρατίας, την προώθηση των πολιτιστικών αξιών (των Τσάμηδων) και την προβολή μνημείων που βρίσκονται εκτός της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας.  Το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών να επιδιώξει από τον Έλληνα ομόλογο την αφαίρεση προσβλητικών και ρατσιστικών αναφορών στα ελληνικά κείμενα σε βάρος του Τσάμικου πληθυσμού.
11. Επιφορτίζει την αλβανική κυβέρνηση, σύμφωνα με αυτό το ψήφισμα, να εκφράσει στην ελληνική πλευρά κατά τις διπλωματικές επαφές τη στάση της Δημοκρατίας της Αλβανίας σχετικά με αυτό το πρόβλημα.
12. Επιφορτίζει το Υπουργείο Εξωτερικών να γνωστοποιήσει το παρόν ψήφισμα στις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, και στους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους η Αλβανία είναι μέλος.
13. Επιφυλάσσεται του δικαιώματος σε περίπτωση απορριπτικής αντίδραση της ελληνικής πλευράς, για να εξετάσει το πρόβλημα υπό το πρίσμα των διεθνών νόμων σχετικά με τις διακρίσεις, την ελεύθερη κυκλοφορία, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα γενικών, να παραπέμψει το θέμα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του ψηφίσματος αυτού, και αναμένεται να δώσει την συγκατάθεσή του για την έγκρισή του. Ωστόσο το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει εκφράσει ακόμη την θέση του για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπενθυμίζουμε πως το 2004, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Φάτος Νάνο, η Αλβανική Βουλή απέρριψε κατά πλειοψηφία ένα παρόμοιο ψήφισμα.

No comments: