Tuesday, February 05, 2013

Nacionalizmi si pretekst në Ballkan-nga Ardian Ndreca

.....Nji tjetër figurë e dalun prej teatrit të kukullave të politikës shqiptare që e degradon nacionalizmin në nji palaçollek të pashoq asht edhe Idrizi i PDIU-së. Rezoluta e tij çame që i kërkon Greqisë 10 miliard euro damshpërblim për pronat e çamëve të shpërngulun asht shprehje e delirit dhe e papërgjegjsisë së nji demagogu. Ky delir që përdor çeshtjen çame për qëllime elektorale po e djeg përfundimisht shpresën me ua njohtë çamëve të drejtat e tyne. Sot Greqia ka në zverk shqelmin e nji krize që e ka çue shtetin drejt falimentimit e rrezikon mos me pasë pare me pague pensionet e rrogat, prandaj as BE-ja dhe as shteti grek s’kanë për ta marrë seriozisht atë rezolutë qesharake. Konsumimi i çështjes çame sot dhe dështimi i saj janë të barabartë me shkatërrimin përfundimtar të çdo shprese të arsyeshme për me ua njohtë të drejtat asaj popullate të keqtrajtueme padrejtësisht. Mbas përdorimit që po i ban Idrizi për qëllime elektorale kësaj çështje, askush nuk do të ketë nesër forcë morale dhe rast politik me çue zanin në Europë për çamët dhe gjithçka do të arkivohet përfundimisht.....(lexoni te plote ne: http://respublica.al/permbajtje/2013/02/04/nacionalizmi-si-pretekst-ne-ballkan#comment-33408)

No comments: