Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Thursday, April 11, 2013

Συνεργασία ΚΕΑΔ- ΕΕΕΜ (ΜEGA)-κοινό ψηφοδέλτιο των δυο φορέων υπό τη σημαία του ΚΕΑΔΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
           Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: info@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522
    
Δελτίο τύπου 

Το Σάββατο 6 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα η προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου με ημερήσια διάταξη θέματα σχετικά με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Πριν από τη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία το Προεδρείο της Οργάνωσης, το οποίο και διαμόρφωσε την σχετική τελική πρόταση που παρουσιάστηκε προς έγκριση στο Γενικό Συμβούλιο.
Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Βασίλης Μπολάνος ενημέρωσε λεπτομερώς τα μέλη με τη μέχρι τώρα δράση και κινήσεις της Ομόνοιας με στόχο την ενότητα και τη μεγιστοποίηση των δυνάμεων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Ο κ. Μπολάνος διάβασε ενώπιον του ΓΣ και την τελευταία επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του κόμματος ΕΕΕΜ (ΜEGA), στην οποία και παραθέτει τις προτάσεις της Ομόνοιας: κοινό ψηφοδέλτιο των δυο φορέων υπό τη σημαία του ΚΕΑΔ και δεύτερη θέση σε κάθε περιφέρεια, συναπόφαση μετά τις εκλογές για τη βελτίωση των θέσεων και της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί στα θέματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και εφόσον είναι επιθυμητό από την πλευρά του ΕΕΕΜ (ΜEGA), συγχώνευση των οργανωτικών δομών των δυο φορέων.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε γενικά λόγο για τις προεκλογικές εξελίξεις και ισορροπίες στην κεντρική πολιτική σκηνή και ενημέρωσε λεπτομερειακά για τις μέχρι τώρα κινήσεις του ΚΕΑΔ καθώς και τις πιθανές συμμαχίες και σενάρια καθόδου στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.
Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστάσεις, το γενικότερο κλίμα και τις προσδοκίες για την εξεύρεση μιας λύσης ενότητας και μεγιστοποίησης της ψήφου, το Γενικό Συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε το τελικό κείμενο προτάσεων του Προεδρείου:

1.      Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να συναποφασίσουν σχετικά με τις συμμαχίες και την κατάρτιση της λίστας υποψηφίων,
2.      Εάν το ΕΕΕΜ (ΜEGA) απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ομόνοιας, η δεύτερη θέση σε όλες τις περιφέρεις θα ανήκει στο τελευταίο,
3.      Ορίζονται οι συντονιστικές επιτροπές, την ευθύνη του συντονισμού έχουν οι υποψήφιοι από κοινού με τους έπαρχους και σε άμεση συνεργασία με τα κατά τόπους μέλη του Γενικού Συμβουλίου,
4.      Η απόφαση για τις συνεργασίες είναι καθαρά προεκλογική και όχι μετεκλογική.

Άγιοι Σαράντα 7 Απριλίου 2013

                                                                                   Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας                                                                                                               No comments: