Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Friday, August 02, 2013

OMONIA-Ανακοίνωση ΤύπουΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
           Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: info@deem-omonoia.com, tel – fax 00355 85222522

Ανακοίνωση Τύπου


Θέμα: Επιφυλάξεις για τη σύνθεση του εν δυνάμει Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον κ. Έντι Ράμα.


Η σημερινή ανακοίνωση του εν δυνάμει Πρωθυπουργού κ. Έντι Ράμα, περί της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος, όπως πρόκειται να το προτείνει προς θεσμική έγκριση κατά τον επερχόμενο Σεπτέμβρη, δημιουργεί εύλογες απορίες και εντείνει τις επιφυλάξεις στους κόλπους της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Η μη συμπερίληψη άμεσα στο κυβερνητικό σχήμα με υπουργικό χαρτοφυλάκιο μέλους της ΕΕΜ, καθώς μάλιστα  τούτο αποτελεί πρακτική απ’ την ομαλή μετάβαση στις δημοκρατικές διαδικασίες το 1991 και δώθε, άλλο τόσο άμεσα προτεινόμενου απ’ την Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ,  είναι κακός οιωνός.
Οι επιφυλάξεις μας έγκεινται και αφορούν προφανώς στο κατά πόσο οι δυνάμεις που αναλαμβάνουν τη νέα διακυβέρνηση έχουν τη βούληση και θα εργαστούν για την παραπέρα προαγωγή των δικαιωμάτων της ΕΕΜ. Τούτο μάλιστα σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ έναντι της οποίας και της διαδικασίας παραπέρα ενταξιακής προσέγγισης   μ’ αυτή, η Αλβανική κυβέρνηση είναι δεσμευμένη. Οι σημερινές εξελίξεις πάντως θέτουν σοβαρά ερωτηματικά και ρίχνουν σκιά δυσπιστίας.
Κατόπιν τούτων ως ΟΜΟΝΟΙΑ καλούμε την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – ΚΕΑΔ να σταθμίσει την πολιτική της στάση με βάση τις σημερινές εξελίξεις. Δεν γίνεται λόγος για μικροπολιτικό συμφέρον αλλά για ζητήματα αρχών που αφορούν μάλιστα το ευαίσθητο περιβάλλον της θέσης της ΕΕΜ.


Αγ. Σαράντα, 31 Ιουλίου 2013


Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

No comments: