Kush kerkon te largoje bustin e deshmorit te Gjuhes greke Aristotel Guma?

H προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα

Procedeengs of The III Panhimarjot Conference -

http://www.himara.eu/adver/KHimariot/konferenca3_1.html

Llambro Ruci shvlefteson "argumentat" e Kristo Frasherit, Luan Malltezit, Shaban Sinanit etj

Le të thonë sa të duan Kristo Frasheri, Luan Malltezi, Shaban Sinani etj.se gjuha e parë në Himarë është shqipja dhe më pas greqishtja. E kjo është thënë qartësisht, por vendosmërisht, pa ekuivoke dhe duke e faktuar

Regjistrimi i popullsise-Presidenti Topi: presione nga qarqe ultranacionaliste

“Ndjeshmëria e madhe është sepse nga individë të qarqeve ultranacionaliste tentohet të bëhet një politikë presioni dhe deformacioni të një procesi që duhet të jetë nacional dhe ligjor” Presidenti la të kuptohej se ai ishte ishte edhe për deklarimin e lirë të etnisë dhe fesë

Ivanov: "ende në rajonin tonë qarqet ultranacionaliste veprojnë në dëm të vendeve të tjera".
(Shqip)

In contrast with 52-personality peticion, in the report of Europian Commission it is said that:

There is a lack of accurate data on minorities in Albania. This situation is expected to be addressed by the conduct of a population census in 2011, respecting international standards including the principle of free self-identification. This census will include optional questions on the ethnic origin, religious affiliation and mother tongue of respondents.

Pse nuk i jepet shtetesia shqiptare fortlumturise se tij Anastasios?

Lufta midis civilizimeve ne Shqiperi e gjen shprehjen ne luften frontale te qarqeve ateiste dhe antikrishtere qe perfaqesohen deri ne kupolen e shtetit per 20 vjet rresht dhe kontrollojne totalisht mediat.
S ipas raportimeve te ShIK-ut dhe shtypit, fondametaliste musilmane kane marre shtetesi shqiptare, kurse kryepeshkopi dekorohet nga Presidenti por ende nuk i ploteson kushtet per shtetesi megjthe qendrimin permanent prej 19 vjetesh ne Shqiperi !!!!


Saturday, September 06, 2014

Η προστασία της ελληνικής μειονότητας στη συνάντηση Σαμαρά-Ράμα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό, κ. Εντι Ράμα, είχε ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Αλβανία απέκτησε το καθεστώς υποψήφιας χώρας και του ζήτησε, με αφορμή την πρόσφατη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης σε βάρος της μειονότητας να παρέμβει προσωπικά, ώστε να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας, ενώ στηλίτευσε τον αλυτρωτισμό των τσάμηδων.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός του επισήμανε ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, ενώ του έθεσε το ζήτημα του καθορισμού των θαλασσίων συνόρων.
Ο κ. Ράμα απάντησε ότι αναγνωρίζει τις ευαισθησίες για τη μειονότητα, εγγυάται το σεβασμό των δικαιωμάτων της και ότι δεν υπήρχε πρόθεση να θιγούν, ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο του θρησκευτικού φονταμενταλισμού.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε μια σύντομη συνομιλία με την κ. Μέρκελ, πραγματοποίησε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ παρέμβαση για το θέμα του Αφγανιστάν όπου έκανε ειδική αναφορά στη μετανάστευση και ζήτησε από την Αφγανική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων.
Τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη συνάντηση Σαμαρά-Ράμα

4. Σεπτεμβρίου, 2014 Πολιτική 
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η Αλβανία απέκτησε το καθεστώς υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ.

Έθεσε δε δύο σημαντικά ζητήματα: Πρώτο το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της διοικητικής μεταρρύθμισης στην χώρα. Ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του κ. Ράμα για να αντιμετωπιστούν τα θέματα που έχουν εγερθεί στην περιοχή της Χειμάρας, στηλιτεύοντας παράλληλα τις εθνικιστικές κορώνες των τσάμηδων. Υπογράμμισε ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων είναι μέρος της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ.
Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με την διμερή συμφωνία καθορισμού των θαλασσίων συνόρων που πρέπει να γίνεται στην βάση του διεθνούς δικαίου.
Ο κ. Ράμα από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την ειλικρινή υποστήριξη της Ελλάδας στην Αλβανία, δήλωσε ότι αναγνωρίζει τις ευαισθησίες του για την μειονότητα και ότι εγγυάται προσωπικά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Διαβεβαίωσε δε ότι δεν υπήρξε πρόθεση να υποστεί βλάβη η ελληνική μειονότητα. Έκανε αναφορά στους κινδύνους από την έκρηξη του θρησκευτικού φονταμενταλισμού στην περιοχή ενώ υπογράμμισε την καλή συνεργασία των δύο αστυνομιών στην αντιμετώπιση του εγκλήματος.

No comments: